MM-kulta ei lopettanut Leijonien lentoa – Jukka Jalosella on iso syy iloon

7:03
Videolla juttua Leijonien ja Venäjän pelistä.

Viime keväänä ”eurooppalaisella pohjalla” maailmanmestaruutta juhlinut Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue elää ja voi hyvin. Leijonat kärsi juuri päättyneessä Venäjän EHT-turnauksessa kaksi tappiota. Tulos ei kerro koko totuutta isosta kuvasta.

Tämä siksi, koska maajoukkuekauden aikana pelattavat EHT-turnaukset eivät ole toistensa rinnastuksia. Leijonat panostaa Karjala-turnaukseen, Venäjä omaan turnaukseensa ja Ruotsi hivenen omaansa. Tshekki tekisi samoin, jos heidän turnauksensa ei olisi aivan MM-kisojen alla.

Leijoniin on tullut syksyn aikana peräti 11 uutta kasvoa. Silti, pelillinen taso ei ole heilahdellut.

Tämä antaa Leijonien päävalmentajalle Jukka Jaloselle ison syyn iloon.

– Ensikertalaiset ovat tulleet todella hyvin maajoukkuekuvioihin mukaan. He pystyvät pelaamaan kansainvälistä peliä. Muutenkin, viisikko- ja joukkuetasolla meidän pelimme on ollut hyvää, Jalonen sanoo MTV Urheilulle.

MM-kulta ei aiheuttanut minkäänlaista ulospuhallusta. Leijonien pelillinen pohja luo jatkuvasti edellytykset menestykseen.

– Meidän pelimme kestää vertailun ketä tahansa huippuvastustajaa vastaan. Olemme hyvällä tiellä kevättä ajatellen, koska sinnehän me tässä hiljalleen valmistaudumme.

– Näemme koko ajan sen, että miten eri maat pelaavat ja miten meidän oma pelaaminen vertautuu heidän kanssaan, Jalonen jatkaa.

Hieno kuvastus nykytilanteesta tuli sunnuntaina. Leijonat oli ollut reissun päällä käytännössä koko viikon ajan. Ensin Tshekkeihin, sitten Moskovaan ja sieltä taas välittömästi Pietariin. Joukkueharjoittelu oli nimissään.

Silti SM-liigapohjainen Leijonat hallitsi kenttätapahtumia hyvin nimekästä Venäjän joukkuetta vastaan.

– Tämä oli todella kova suoritus, niin henkisesti kuin fyysisesti. Pelaajat jaksoivat puristaa itsestään parhaan irti. Täytyy nostaa hattua pojille, Jalonen hehkutti. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja