Kari Aihisen vierailu mullisti Markuksen elämän – erityisnuorten kahvilan kokki sai yllättävän puhelun: "Hän on rinta rottingilla"

Ihme ja kumma -kahvilan saama julkisuus muutti nuorten arjen.

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa tutustuttiin Salossa sijaitsevaan Ihme ja kumma -työpajaan ja kahvilaan, jossa työskentelee TE-toimiston palkkatuella työllistyneitä erityisnuoria. Kahvila ja työpaja on Ihme ja Kumma Tuki ry:n ylläpitämä.

Yhdistyksen puheenjohtaja ja kahvilan johtaja Jorma Nurmisen mukaan ohjelmasta saatu julkisuus johti yhden nuoren työllistymiseen. Ihme ja kumma -työpajan pääkokkina toimivalle Markukselle tarjottiin kesätöitä ravintolasta heti ohjelman jälkeen.  

– Ohjelma tuli maanantaina televisiosta ja keskiviikkona hänelle soitettiin, Nurminen kertoo MTV Uutisille.

Markus palkattiin kesäkokiksi Kemiönsaarelle ravintola Kansakouluun. Nurmisen mukaan tuleva työ on Markukselle suuri asia, sillä se on hänelle ensimmäinen oikea ravintolakokemus.

– Hän on rinta rottingilla. Hän on käynyt jo katomassa paikat ja sai kesäasunnon paikan päältä. Kyllähän hän on täpinöissään, Nurminen kertoo.

Nurmisen mukaan ohjelma on mullistanut kahvilassa työskentelevien nuorten arjen. Salossa kaikki tuntevat heidät, ja kauempaakin saavutaan katsomaan Markusta ja muita nuoria. Ohjelmasta ja huippukokki Kari Aihisesta puhutaan yhä päivittäin.

Aihisen vierailu muutti myös kahvilan työtapoja. Nurminen kertoo, että ruoat ovat nykyään kevyempiä ja annoskoot ovat pienentyneet.

– Kapen ohjeet ovat seinällä edelleen. Jos yritän jotain raskaampaa ruokaa tuoda, heti tulee noottia.

Nurmisen mukaan työpajan ohjaajatkin yllättyivät, miten rennosti ja avoimesti nuoret ohjelmaan lähtivät.

– Ehkä se johtui siitä, että Kapen persoona on niin sympaattinen ja hän osaa suhtautua asioihin, hän pohtii.

Hae mukaan Kaappaus keittiössä -ohjelman uudelle tuontantokaudelle tästä.

Lue myös:

    Uusimmat