Kari Aihinen menee sanattomaksi uudella Kaappaus keittiössä -kaudella – paljastaa, mikä mättää suomalaisten ruokatottumuksissa

Julkkiskokki Kape Aihinen avoimena erosta ja uuden rakkauden mahdollisuudesta 5:06
Julkkiskokki Kape Aihinen avoimena erosta ja uuden rakkauden mahdollisuudesta.

Kaappaus keittiössä -ohjelma palaa uusin, 7. tuotantokauden jaksoin. Uudet jaksot korkataan Lahdesta, jossa ohjelmaa juontava Kari Aihinenkin joutuu sanattomaksi.

Vuosien pakastepizza-dieetti, nälän lykkäämistä kahvilla, ruuan syömisen sijaan energiajuomien hörppimistä ja hirvittävää ruokahävikkiä - muun muassa tällaisia haasteita kohtaa Kaappaus keittiössä -ohjelmassa kotikokkeja auttamaan saapuva huippukokki Kari "Kape" Aihinen uudella kaudella. Tuore tuotantokausi tarjoillaan MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa torstaisin 2.9. klo 20 alkaen.

– Luvassa on monivivahteinen kausi, jossa mennään Suomea ristiin rastiin aina Kittilästä Turkuun. Perheet ovat sellaisia, että niistä moni varmasti löytää samaistumispintaa ja löytää vinkkejä omaan elämäänsä, Kape sanoo uuden kauden kynnyksellä.

Kaappaus keittiössä -ohjelman tarkoituksena on palauttaa suomalaisten keittiöihin tekemisen ilo. Kapen kolmen päivän mittaisen vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia.

Kape Aihinen on kurkkinut suomalaisten ruokakaappeihin jo vuodesta 2012 lähtien. Ongelmat ovat vuosien saatossa pysyneet pitkälti samoina.

– Ruokarytmin ja ruoka-aikojen kanssa ollaan edelleen hukassa. Voidaan me olla samalla hieman maailmanpelastajia, lisätä lautaselle enemmän kasviksia ja kalaa, mutta eniten korjausta vaatii syömättömyys, ruoka-ajat ja ruokarytmi sekä suunnitelmallisuus, Kape sanoo.

Ohjelmassa kyytiä saavat nirsoilu, yksipuolinen ruokavalio, sokerikoukut ja ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Kapen muuttumaton toive perheille on hyvän arjen luominen.

– Yhä peräänkuulutan, että pitäkää ruuanlaitossa peli helppona, ottakaa koko perhe mukaan keittiöön ja tehkää siitä ruuanlaitosta yksi harrastus jalkapallon, jääkiekon ja muiden joukkoon. Kun kokkaus on koko perheen juttu, ruuanlaiton paineet helpottavat, Aihinen sanoo.

Kaappaus keittiössä -ohjelma palaa uusin, 7. tuotantokauden jaksoin MTV3-kanavalle ja mtv-palveluun torstaina 2.9. klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat