Mainos

Karhuvieras sai Haminan sekaisin neljäksi päiväksi – poliisi pääsi lähimmillään muutaman metrin päähän

1:43

Hamina on noussut kuluneen viikon aikana Suomen kartalle karhuvierailun ansiosta. Asuinalueelle eksynyt karhu oli Haminassa ykköspuheenaihe maanantainakin.

Harva haminalainen itse asiassa näki karhun. Sen sijaan karhun jahtaajat herättivät huomiota.

– Katselin takkahuoneen ikkunasta, miksi poliisiauto tulee meidän pienelle Puntaankujallemme. Menin ulos ja kysyin poliiseilta, että mitä, onko tapahtunut jotain. Poliisi vastasi, että ei sen kummempaa, mutta se karhu on täällä ja kehotamme pysymään sisätiloissa, Anne Ihonen kertoo.

Ihonen kertoo nauraen hänen ensimmäisen ajatuksensa olleen, onko hänellä hunajaa kotosalla.

Veikko Järvenpää kertoi karhun piipahtaneen myös kioskilla.

– Se kävi tuossa kioskin luona ja lähti sitten menemään rantaan päin. Rannasta se ui toiselle puolelle. Ihmisiä lähelle se ei tullut, vaikka olisihan se ollut kiva nähdäkin se. Poliisiautoja ja yleisöä oli karhua jahtaamassa ja katsomassa runsaasti, Järvenpää selvittää.

Poliisi oli karhun kanssa lähes silmäkkäin

Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että viranomaiset olisivat lopettaneet karhun, jos se ei olisi poistunut tietyltä alueelta tai olisi pyrkinyt tietyille asuinalueille.

Karhu oli ollut lähimmillään konstaapelia muutaman metrin päässä. Sitten se oli kuitenkin poistunut alueelta omin toimin. Karhu ei myöskään ollut aggressiivinen.

Vaaratiedote karhusta purettiin maanantaina. Jahdin kohteena ollut karhu oli tallentunut viime yönä kahden aikaan riistakameraan matkalla kohti Kouvolaa.

Riistakeskuksen mukaan Kaakkois-Suomen alueella on tehty tänä vuonna 330 karhuhavaintoa. Luonnonvarakeskuksen mukaan Karhuja liikkuu Kaakkois-Suomen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella kaikkiaan 150 yksilöä, mutta harvoin karhuja on nähty asutuksen lähellä.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.