Mainos

Karhu asuinalueella Haminassa – etsinnät lopetettiin tuloksettomina

Kymenlaaksossa Haminassa asutusalueella havaitusta karhusta ei ole tullut uusia havaintoja, tiedotti poliisi iltapäivällä kello 15.

Poliisi pitää todennäköisenä, että karhu on poistunut asutun alueen läheisyydestä. Karhusta oli tehty ilmoitus kello 11:n jälkeen aamupäivällä.  
Poliisi kertoo haravoineensa riistanhoitoyhdistyksen apuorganisaation kanssa Haminan Vilniemen ja Ristiniemen aluetta. Poliisi lopettaa etsinnän.  

Komisario Jarmo Junnan mukaan karhusta ei tiettävästi ollut vaaraa ihmisille, mutta poliisi kehotti alueen asukkaita varovaisuuteen. 

Poliisi ja riistanhoitoyhdistyksen apuorganisaatio paikansivat karhun sijaintia ja mahdollista liikkumissuuntaa. Etsinnöissä käytettiin apuna koiria.

Karhuista paljon havaintoja keväisin

Suomen Riistakeskuksen mukaan karhuista tehdään paljon havaintoja keväällä ja alkukesällä, jolloin luonnossa on niukasti ravintoa tarjolla.

Havainnot ovat arkipäiväistyneet, kun liiketunnistimella toimivat riistakamerat ovat yleistyneet. Riistakeskus muistuttaa, että karhuja ei saa houkutella ravinnolla riistakameroilla kuvattavaksi, sillä siten ne tottuvat ihmisen hajuun.

Junna ei osaa vielä arvioida, mikä karhun toi asutusalueelle Haminassa. Junnan mukaan Vilniemi on pieni haja-asutusalueen ympäröimä taajama, josta on useampi kilometri Haminan keskustaan.

Päiväkotia varoitettiin hirvestä Turussa

Turun keskustassa Tarkk'ampujankadulla seikkaili tänään aamulla puolestaan hirvi.

Poliisi tavoitti hirven Ruukinkadulla, josta se oli jatkanut matkaansa Vanhan Hämeentien suuntaan kulkien läheiseen metsäsaarekkeeseen.  

Poliisi pyysi riistanhoitoyhdistyksen apuorganisaation paikalle, jotta hirvi saadaan ajettua pois kaupunkialueelta. Hirvestä ei saatu enää tämän jälkeen näköhavaintoa, joten poliisin mukaan se todennäköisesti poistui kaupunkialueelta.  

Poliisi oli hirvijahdissa noin puoleen päivään saakka. Poliisi kävi myös varoittamassa Viinamäenkadun päiväkotia alueella poukkoilleesta hirvestä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.