Nukaristen perhe sai hurjan herätyksen äitienpäivään: "Älä mene ulos, kuistilla on karhu" – katso poikkeuksellinen video

Nukarisen perhe tuijotti karhua silmästä silmään: "Meillä oli erikoinen äitienpäiväaamuun herääminen" 0:57
VIDEO: Karhu liikkui Nukaristen kesämökin tontilla varsin varman oloisesti ja lähestyi perhettä kuono kiinni ikkunaan.

Ähtärissä mökillään viikonloppua viettänyt Heidi Nukarisen perhe sai odottaman vieraan heti aamutuimaan, kun karhu tepasteli pihamaalla varsin varman oloisesti.

Heidin mukaan kaikki alkoi siitä, kun saunarakennuksessa yöpyneet perheen teinit soittivat aamuneljältä päärakennuksessa nukkuvalle isälleen puhelun.

– He sanoivat, että älä nyt säikähdä äläkä mene ulos, mutta täällä kuistilla on karhu.

– Siinä vaiheessa kyllä mietittiin, että mitä hän oikein sanoi.

Karhu tutki paikkoja Nukaristen tontilla, päärakennuksen ja saunarakennuksen välimaastossa. Perhe seurasi eläimen touhuja ikkunan läpi.

Perheen äidin Heidin mukaan karhu hyppi poreammeen päällä, ikään kuin piti sitä trampoliininaan. Se myös siirteli lyhtyjä kuistilla.

– Tottakai meillä iski hätä, että onko tytöillä saunarakennuksen ovi lukossa. Päätettiin, että mennään kuistille ja huudetaan karhulle, jotta se menisi tontilta pois.

Toisin kävi, sillä karhu lähtikin päättäväisesti seuraavaksi kohti päärakennusta. Karhu tuli aivan ikkunoiden eteen tutkimaan.

– Oletus oli, että karhu luikkisi karkuun, mutta se lähestyikin meitäkin.

– Meillä oli erikoinen äitienpäiväaamuun herääminen.

Heidi kertoo soittaneensa hätäkeskukseen ja noin puolessa tunnissa poliisi saapui paikalle. Poliisin mukaan karhu oli tunnistettavissa samaksi yksilöksi, joka oli häiriköinyt lähiympäristössä jo aiemminkin.

Poliisi kertoi maanantaina tiedotteessaan, että alueella liikkuneesta karhusta oli tullut useita havaintoja, ja poliisi oli antanut karkotusmääräyksen kyseiselle yksilölle. Karhu oli poliisin mukaan menettänyt ihmisarkuuntensa.

Karhu lopetettiin ampumalla sunnuntaiaamuna, kun se liikkui kohti Ähtärin keskustaa.

Katso videolta, mitä karhu ehti touhuta Nukaristen tontilla.

Lue myös:

    Uusimmat