Karanteenimääräysten rikkominen lisääntynyt Espoossa huolestuttavasti – lääkäri varoittaa: "Altistunut voi tartuttaa viruksen jo ennen omien oireidensa alkamista"

1:49
Koronakevään vuosipäivä on täällä.

Espoon kaupunki muistuttaa, että koronakaranteenia on noudatettava ehdottomasti ja vain samassa kodissa asuvia saa tavata.

Kaupungin tiedotteen mukaan karanteenimääräyksien rikkominen on huolestuttavasti lisääntynyt.

Poliisin tilastotietojen perusteella karanteenin rikkojia oli tammi−helmikuussa 19, kun koko viime vuonna tällaisia tapauksia oli 21. Länsi-Uudenmaan alueella tapauksia on ollut muutama. Koska poliisi törmää karanteenin rikkojiin satunnaisesti muiden tehtävien yhteydessä, heitä arvioidaan olevan enemmänkin kuin tilastot kertovat.

Karanteenia tulee noudattaa, vaikka itsellä ei olisikaan oireita.

–  Altistunut voi tartuttaa viruksen eteenpäin jo ennen omien oireidensa alkamista, muistuttaa tartuntatautilääkäri Topi Turunen tiedotteessa.

Karanteenin rikkomisesta voidaan rangaista sakolla tai enintään kolmen kuukauden vankeustuomiolla. Näin myös siinä tapauksessa, että rikkoja ei olisi tartuttanut ketään.

Espoo on laatinut karanteeniin määrätyille ohjeet kaikkiaan 17 kielellä. Espoo on myös lisännyt altistuneiden testaamista siten, että testiin ohjataan sekä karanteenin alussa että sen lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja