Kara pakeni väkivaltaisen kidnappaajan kahleista vuonna 2002 – jakaa nyt selviytymisneuvoja netissä: "Pahoja asioita voi tapahtua, mutta maailma ei lopu siihen"

Vuonna 2002 Kara kidnapattiin ystävänsä pihasta. Nyt traumaattisesta kokemuksesta selvinnyt nainen jakaa tarinaansa ja vinkkejä muille TikTokissa.

15-vuotiaana Kara Robinson Chamberlain joutui kokemaan painajaisen: hän oli ystävänsä luona kylässä ja seisoi yksin tämän pihalla, kun tuntematon mies ajoi paikalle.

Mies väitti haluavansa antaa Karalle esitteen, mutta tytön lähestyttyä häntä mies pakotti aseella uhaten Karan autoonsa ja kidnappasi hänet.

Piti Karaa vankina 18 tunnin ajan

Mies piti Karaa vankina 18 tunnin ajan ja teki tälle myös seksuaalista väkivaltaa. Kara kertoo, että yritti painaa mieleensä mahdollisimman paljon tietoja miehestä, jotta voisi tunnistaa hänet myöhemmin.

– Rukoilin aivan tauotta, että löytäisin tavan paeta, Kara muistelee videollaan.

Kara onnistui pakenemaan yöllä miehen nukkuessa; hänen onnistui kiemurrella ulos kahleistaan ja juosta ulos. 

Myöhemmin kävi ilmi, että Karan kidnapannut mies oli murhannut aiemmin useita tyttöjä. Kara oli onnistunut pakenemaan sarjamurhaajaa.

Kara jakaa nyt tarinaansa ja neuvoja TikTokissa

Nyt Kara jakaa tarinaansa videopalvelu TikTokissa, kertoo Buzzfeed. Hän esimerkiksi antaa turvallisuusneuvoja ja vastailee nuorten kysymyksiin kokemastaan.

Kara teki videon, jolla kertoo menneisyydestään. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Pakenemisen suhteen paras neuvoni on, että..."

Karan mukaan hän onnistui pakenemaan käsiraudoista, koska niissä oli pörröinen koristereunus. Toinen rauta ei ollut tarpeeksi kireällä, joten Karan onnistui sujauttaa kämmenensä sen läpi.

– Pakenemisen suhteen paras neuvoni on, että sinun täytyy olla tietoinen siitä, mitä tapahtuu. Jossain vaiheessa kidnappaaja luultavasti rentoutuu, ja se on tilaisuutesi, hän kertoo videollaan.

Joutui opiskelemaan omaa kokemustaan poliisikoulussa

Kokemus innosti Karaa opiskelemaan lainvalvontaa. Eräässä videossaan Kara kertoo, että joutui opiskeluaikanaan erikoisen tilanteen eteen: opiskelijoille kerrottiin kidnappaustapauksesta, ja pian Kara tajusi, että opettaja kertoi luokan edessä hänen itsensä tarinaa.

Pian myös luokkatoverit yhdistivät opettajan kuvaileman nuoren tytön Karaan.

Kara kertoo saaneensa pelkästään kannustusta paljastettuaan luokalleen, että on opettajan kertomuksen Kara.

– He kaikki ympäröivät minut, antoivat tukea ja rakkautta sanoen "vau, olemme niin ylpeitä sinusta", Kara kertoi haastattelussa.

Karan menneisyys selvisi poliisiopiskelijoille. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Jokainen trauma, ihminen ja tilanne on aivan erilainen"

Kara ei enää työskentele lainvalvonnan parissa. Hän kertoo, ettei esimerkiksi kärsi posttraumaattisesta stressihäiriöstä, ja kokeekin toipuneensa traumastaan.

– Olen melkein aina ollut avoin ja puhunut siitä, mitä minulle tapahtui, Kara kuvailee selviämistään videollaan.

Hän kertoo tosin myös lokeroineensa tapahtuneen mielessään ja aiemmin tukahduttaneensa tunteita sen suhteen.

– Tiedän ja haluan tehdä selväksi, että jokainen trauma, ihminen ja tilanne on aivan erilainen, joten asiat, jotka toimivat minulle, eivät toimi muille. Suuri vaikutus oli myös sillä, että saatoin paeta tilanteesta. Saatoin ottaa osan vallasta takaisin ja muistaa, etten ole voimaton, vaan olen selviytyjä.

"Pahoja asioita voi tapahtua, mutta maailma ei lopu siihen"

Kara kertoo olevansa onnellinen siitä, että on löytänyt TikTokista yhteisön, ja hän haluaisikin inspiroida ja auttaa monia.

– Pahoja asioita voi tapahtua, mutta maailma ei lopu siihen. Kun jotain negatiivista tapahtuu, ihminen voi valita, antaako hän tapauksen tuhota itsensä, vai sittenkin tehdä itsestään vahvemman.

Lue myös:

    Uusimmat