Kapteeni kavalsi Puolustusvoimien perinnerahastosta kymmeniä tuhansia – hovioikeus kovensi korvauksia osakekauppojen vuoksi

Puolustusvoimien hallinnoimasta perinnerahastosta kymmeniä tuhansia kavaltaneen miehen maksettavia korvauksia korotettiin.

Helsingin hovioikeus korotti kapteenina rahastoa hoitaneen miehen maksettavaksi määrättyä vahingonkorovausta osakkeiden arvonnousun vuoksi.

Kapteeni oli vastannut perinnerahaston kirjanpidosta ja tilinkäytöstä, mutta oli vuosina 2012–2015 vienyt rahastosta yhteensä lähes 70 000 euroa. Valtaosassa tapauksia mies vei tileiltä rahaa niille tullessa osinkoja, mutta sen lisäksi hän myi pataljoonan komentajan tietämättä rahaston omistamia osakkeita omaan tiliinsä.

Mies peitteli tilisiirtoja asiakirjoja väärentämällä. Teot jatkuivat siihen asti, kunnes mies jäi eläkkeelle.

Kun miehen seuraaja huomasi tilien epäselvyydet ja rikos tuli ilmi vuonna 2016, mies maksoi kavaltamansa rahat takaisin.

Vuonna 1963 syntynyttä miestä syytettiin palvelusrikoksesta, törkeästä kavalluksesta ja väärennyksestä. Syyte palvelusrikoksesta hylättiin, ja mies tuomittiin käräjäoikeudessa yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lue myös:

    Uusimmat