Kapea pelaajarinki uhkaa Jokereiden kautta: "Tiukoilla ollaan"

Jokerit on aloittanut KHL:n komeasti, mutta taustalla vaanii paha peikko. Joukkue on tiivistahtiseen ja raskaaseen sarjaan erittäin kapea.

Jokerit koki viime vuoden pudotuspeleissä ammattilaiskiekon karun puolen. Kun puolustajia putosi rivistä, hyökkääjä Petteri Wirtanen joutui peruuttelemaan pakin paikalle.

Sama tilanne uhkaa Jokereita nytkin. Ykkössentteri Peter Regin tippui rivistä tammikuun loppuun asti. Pakitkin joutuvat pelaamaan kuudella, kun Eemeli Räsänen loukkaantui. Jokereilla on vain yksi ylimääräinen hyökkääjä pelaavan kokoonpanon ulkopuolella.

Kaiken lisäksi Jokerit pelaa erittäin aktiivista karvauspeliä ja luistelee paljon, mikä kuluttaa pelaajia entisestään.

Reservi on erittäin kapea verrattuna esimerkiksi lauantain vastustajaan SKA Pietariin. Päävalmentaja Lauri Marjamäki ei ole kuitenkaan huolissaan.

– Tiukoilla ollaan, mutta olemme pystyneet pelaamaan aika tasaisesti neljällä ketjulla. Nelosketjun pelaajatkin ovat saaneet peliaikaa yli 14 minuuttia ottelussa, Marjamäki sanoi.

Marjamäki ei kuitenkaan halua, että Jokerit lähtee jarruttelemaan peleissä rasituksen vähentämiseksi.

– Haluamme pelata omalla tyylillä. Eri asia sitten, jos vastustaja muuttaa pelitapaansa, Marjamäki naurahti.

Jokereissa on reagoitu kovaan kuormaan satsaamalla palautumiseen. Esimerkiksi aamuharjoitukset on siirretty tuntia myöhemmäksi, että pelaajat saavat lisää unta.

– Kaikki tekevät kovaa hommia. Ei tämä jaksamisesta jää kiinni, kapteeni Sami Lepistö vakuutteli.

Lue myös:

    Uusimmat