MasterChef-tuomari Henri Alén oppi urallaan seikan, jota korostaa palautetta antaessaan: "Muistaa sen kuinka pahalta tuntuu…"

0:26
Ensikertaa MasterChef-tuomaristoon hyppäävä Henri Alén kertoo, kuka kauden tuomareista on kaikkein ankarin.

Henri Alén toimii tuomarina helmikuussa alkavalla MasterChef-kaudella.

Rakastetun MasterChef Suomi -ohjelman uusi kausi alkaa 15.helmikuuta MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. Tulevalla kaudella julkkiskokki Kari "Kape" Aihinen saa rinnalleen kaksi uutta tuomarivahvistusta, kun keittiömestarit Helena Puolakka ja Henri Alén saapuvat arvostelemaan kilpailijoiden annoksia.

Kokkina, keittiömestarina ja ravintoloitsijana tunnettu Alén kertoo MTV Uutisille olevansa kannustava tuomari, joka pyrkii antamaan kilpailijoille hyödyllistä palautetta.

– Jos joku on yrittänyt ihan törkeästi ja tehnyt kaikkensa, antanut sille lautaselle sydämensä, niin ehkä sitä omalta uraltaankin muistaa sen kuinka pahalta tuntuu, jos joku läksyttää ilman mitään rakentavaa kommenttia, Alén kertoo.

– Kyllä minä olen semmoinen leppoisa perheenisä, hän jatkaa.

Alén pitää tärkeänä sitä, jos kilpailija on tehnyt paljon taustatyötä ja opiskellut hieman erikoisempien ruokien kokkaamista. Että tämä on miettinyt strategiaa, jolla lähtee kisaamaan.

– Että näyttääkö kaikki temput heti, vai säästääkö niitä, hän täsmentää.

Lisäksi hänen mielestään on tärkeää, jos kilpailijat näyttävät iloa keittiössä työskennellessään.

Alén povaa tulevasta MasterChef-kaudesta huimaa, sillä kokkaajien taso on hänen mukaansa erittäin korkealla.

– He osaavat semmoisia tekniikoita, mitä en osannut kuvitellakaan, hän kertoo.

Kokkien korkeasta tasosta huolimatta kommelluksilta ei tälläkään kaudella tulla välttymään.

– Kyllä siellä vähän liekkiä voi nousta ja ehkä välillä palohälytinkin jossain vaiheessa huutaa ja kulhoa kaatua, Alén vihjaa.

MasterChef Suomi alkaa tiistaina 15.2. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tuplajaksoin. Seuraava jakso julkaistaan viikon ennakolla mtv-palvelussa kilpailun jännittävää finaalia lukuun ottamatta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja