Kantaisitko vastuun yllätyslapsesta? Miehet vastaavat

Lukijamme halusi tietää, miten miehet suhtautuisivat yllätyslapseen, jonka saisivat vakituisen seksikumppaninsa kanssa. MTV Lifestyle otti asiasta selvää.

Nimimerkki Riina ihmettelee: "Pelkäsin hiljattain olevani raskaana vakituiselle seksikumppanilleni, jonka kanssa emme kuitenkaan seurustele. Syön pillereitä, mutta epäilin niiden pettäneen. Selvisin säikähdyksellä, mutta aloin miettimään, että miten miehet noin yleisesti ottaen reagoisivat, jos kuulisivat seksikumppaninsa olevan raskaana, kun kyseessä ei ole seurustelukumppani? Kantavatko miehet vastuunsa vai saisiko nainen selviytyä yksin?"

Näin miesraati vastasi:


"Tilanne on varmasti hankala kaikille miehille joutua tahtomattaan ja vahingossa isäksi. Uskon kuitenkin suurimman osan haluavan olla mahdollisimman hyvä isä lapselleen – oli se sitten toivottu tai vahinko."
– Mies, 35, sinkku

"Kysymys on hieman haastava. sillä yleistä linjaa ei ole tarjolla. Jos on asioita missä miehet ovat yksilöitä, tämä on sellainen. Yksi kantaa vastuunsa ja on lähellä, toinen kantaa vastuunsa etäältä ja voi myöhemmin tulla katumuksen kautta mukaan, kolmas tekee kaikkensa että teet abortin, neljäs pesee kätensä kokonaan pois tilanteesta, sillä "tilanteena" hän sen kokee.

On myös olemassa asioita joihin ihminen ei välttämättä löydä kantaansa, ennen kuin se tulee eteen. Tässä asiassa tuo ilmiö saattaa tuoda itsensä esille joskus. Jotkut kauhistuvat, mutta ottavat vastuunsa. Toiset juovat tuskansa pois ja valitsevat joko vastuun tai katoamisen. Sitten toiset löytävät itsestään uuden puolen uutisen johdosta ja - oli se hyvä tai huono - reagoivat sen mukaan.

Ymmärrän ettei vastaus ole kovin toivottu, mutta kysymys on vaikea ja vastuunkin voi kantaa lopulta todella monella tavalla. Lapsi on kuitenkin elämän ollessa hyvä miestä/isää pitempään paikalla viihtyvä olento."
– Mies, 31, kihloissa


"Yleisesti ajatellen uskon, että se on hyvin pieni osa miehistä, jotka ottaisivat vastuun. Ja kun ette kuitenkaan seurustele, niin teillä kummallakin voi olla muitakin seksikumppaneita, joten se epävarmuus joka sille miehelle tulisi siitä, että onko se edes hänen lapsi vai jonkun muun vaikuttaa varmasti. Kyllä siinä yksin jäämisen riski on suuri."
Mies,36, sinkku


"Jos kyseessä on seksisuhde eikä muuta niin tätä vastuuta kutsutaan kondomiksi, käytti nainen pillereitä tai ei. Tämän opin kantapään kautta, kun suhteessa ollessani nainen päätti jättää kertomatta, että lopetti pillereiden käytön koska halusi lapsen. Alun shokin jälkeen, harkitsin asioita pitkään ja päädyin siihen, että olisin ollut lapselle isä vaikkakin koin olevani pahasti petetty. En ole kuitenkaan isä, johtuen keskenmenosta. Vastuu on kuitenkin molempien, jos se johtaa seksisuhteessa raskauteen. Päätös siitä, mitä tapahtuu pitää olla myös yhteinen eikä pohjautua siihen, että "koska, biologinen kello tikittää niin haluan pitää lapsen"."
Mies, 32, sinkku


"Hauskaa tuo monen käyttämä "vakituinen seksikumppani". Ne sitä käyttävät, jotka eivät uskalla sitoutua taikka tai jompikumpi tai molemmat seurustelee. Itse olen ollut monissa tällaisissa mukana ja kaikissa muodoissa. Jos molemmat olette "sinkkuja", niin kyllä te mielestäni olette tietyllä tapaa yhdessä, vai onko vakituinen seksisuhde nykyaikainen koodi siitä, että voi harrastaa seksiä muidenkin kanssa?

Onneksi selvisit säikähdyksellä, olisi kyllä ollut kaameaa saada lapsi. Vastuu kuuluisi oikeasti molemmille. Kun harrastatte vapaaehtoisesti seksiä ja olette aikuisia, niin teidän pitää tietää, mitä voi tapahtua.

On tärkeää sopia, kuinka toimitte, jos "nalli palaa pohjaan". Kyllä miehen kuuluisi siitä oman osuutensa hoitaa, mutta harvapa sen tekee ja nainen jää yksikseen pällistelemään. Miehen on helpompi luistaa tilanteesta, vaikka siinä maksumieheksi joutuukin.

Minä en jäisi tilanteeseen, koska olin vain "vakituinen seksikumppani". Hankkisin uuden lelun. Vaarallista leikkiä tällaiset. Koska en tunne syitä siihen, että miksi suhteenne ei kehity tuosta pidemmälle, on vaikea kertoa sataprosenttisen varmaa vastausta kysymyksiisi. Ehkä pelkosi oli varoitus siitä, miten voi käydä tai sen oli tarkoitus saattaa sinut seksikumppanisi kanssa suhteessanne uudelle tasolle. Hyvää seksiä teille jatkossa!"
Mies, 46, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!

Esimerkiksi näitä asioita on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat