Mainos

Kansliapäällikkö: Työttömyys putoaa käytännössä nollaan

Superministeriön kansaliapäällikkö Erkki Virtanen uskoo talouskasvun olevan tänä vuonna aiemmin ennustettua hieman korkeampi. Suomen ilmastopolitiikan hän arvioi kuuluvan parhaaseen eurooppalaiseen luokkaan.

Eilen toimintansa aloittaneen työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kansliapäällikkö Erkki Virtanen uskoo työttömyysasteen putoavan tänä vuonna käytännössä rakenteellisen työttömyyden nollatilanteeseen.

Työllisyysasteen hän ennustaa puolestaan nousevan yli 70 prosentin.

Talouskasvun suhteen kansliapäällikkö on monia muita asiantuntijoita optimistisempi.

- Uskon, että tämän vuoden talouskasvu tulee olemaan vähän korkeampi, kuin mitä on ehkä ennustettu, Virtanen sanoo MTV3:n uutisten haastattelussa.

Kansliapäällikkö kehuu ministeriötään

Uuden superministeriön hoidettavana on myös Suomen ilmastopolitiikka. Kansliapäällikkö Virtanen arvioi sen kuuluvan ainakin parhaaseen eurooppalaiseen luokkaan.

- Suomessa on tehty erittäin hyvää ilmastopolitiikkaa, eikä meillä ole mitään häpeämistä siinäkään suhteessa. Päinvastoin. Tulemme saamaan siitä lähiaikoina hyvät arvosanat maailmalta, hän kertoo.

Muutenkin Virtasella on vain hyvää sanottavaa ministeriönsä asioista.

- Olemme sekä innovaatio- että energiapolitiikassa maailman huipulla.

Superministeriössä työskentelee tuhansia ihmisiä

Uusi työ- ja elinkeinoministeriö aloitti toimintansa vuodenvaihteessa.. Ministeriössä ja sen yli 30 organisaatiossa on yli 10 000 ihmistä.

Superministeriön vastuulla ovat muun muassa työllisyyteen ja yrittäjyyteen, elinkeinotoimintaan ja kuluttajapolitiikkaan, yritysten kasvuun sekä ilmasto- ja energiapolitiikkaan liittyvät asiat.

Ministeriön johdossa ovat elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.), työministeri Tarja Cronberg (vihr.) ja kansliapäällikkö Erkki Virtanen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.