Mainos

Kansliapäällikkö Nokiasta: Luvassa ehkä Suomen historian suurin henkilöstövähennys kertarysäyksenä

Nokian odotetaan kertovan tänään jopa tuhansien ihmisten henkilöstöleikkauksista. Yhtiö on kutsunut aamupäivällä työntekijänsä koolle kuulemaan yhtiön yt-neuvotteluista. Tiedotustilaisuuksia järjestetään Espoossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Kansliapäällikkö Erkki Virtanen työ- ja elinkeinoministeriöstä ei kommentoi suoraan väitettä siitä, että luvassa olisi mittakaavaltaan Suomen teollisen historian suurin henkilöstöleikkaus.

- Tämä on kyllä aika vaikea kysymys. Tekstiilitehdas Finlaysonilta taidettiin laittaa aika lyhyen ajan sisällä aikoinaan 15 000 - 20 000 naista pihalle. Eli tuskin Nokian leikkaus on siinä mittakaavassa suurin, mutta kyllä tämä voi olla kertarysäyksenä mittavin, myönsi Virtanen MTV3:n Huomenta Suomessa.

Virtanen kiittelee Nokiaa siitä, että yhtiö on hänen mukaansa hoitamassa yhteiskuntavastuunsa kiitettävästi nyt käsillä olevassa murroksessa. Työ- ja elinkeinoministeriö on tehnyt tiivistä yhteistyötä matkapuhelinjätin kanssa tulevissa henkilöstön sopeuttamisohjelmissa. Virtanen ei kuitenkaan uskalla luvata, että jokaista entistä nokialaista voidaan auttaa.

- Mitään sellaista ohjelmaa ei tietysti ole olemassa, että kaikille irtisanomisillmoituksen saaneille työntekijöille olisi valmiina jokin ohjelma, Virtanen muistuttaa.

Tietoa Nokian jättivähennyksistä on odotettu siitä lähtien, kun yhtiö ilmoitti helmikuussa siirtyvänsä käyttämään Microsoftin Windows-alustaa älypuhelimissaan.

Katso kansliapäällikkö Erkki Virtasen haastattelu: (Huomenta Suomi 27.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.