Mainos

Kansanedustajat tukkanuottasilla perintöverosta: "Suomalainen menestystarina on se... että saadaan verottaa kaikki hengiltä"

14:00

Keskustelu perintöverosta ja sen oikeudenmukaisuudesta sai tunteet kuumenemaan, kun kansanedustajat Timo Harakka (sd.) ja Leena Meri (ps.) kohtasivat Huomenta Suomen sohvalla.

Perintöveron poistamista kannattava kansalaisaloite saavutti maanantaina 50 000 allekirjoittajan rajan ja etenee eduskunnan käsittelyyn.

Laskelmien mukaan perintövero tuottaa yhdessä lahjaveron kanssa valtiolle 740 miljoonaa euroa.  Sitä vastustavien mukaan vero on yhteiskunnalle ongelmallinen ja aiheuttaa ihmisille hankaluuksia läheisen kuoleman jälkeen.

"Suomalainen menestystarina"

Sdp:n Harakka luonnehti perintöveroa markkinatalouden parhaaksi veroksi, koska hänen mukaansa verotuksen ansiosta kaikilla suomalaisilla on madollisuus kouluttautua ja menestyä omilla ansioillaan.

– Suomalainen menestystarina on se...

– Että saadaan verottaa kaikki hengiltä, Meri varasti puheenvuoron.

– Tämä on aika surullista, kun en saa puhua. Ei ole tarvinnut syntyä kultalusikka suussa, Harakka jatkoi.

Keskustelu tyrehtyi toistuvasti jomman kumman osallisen väliintuloon.

Asiantuntijat väärässä?

Perussuomalaisten Meri ei suoraan ilmaissut, kannattaako hän perintöveron poistoa vai ei, vaikka Harakka tivasti häneltä toistamiseen vastausta.

– Sen olen sanonut, että ainakin siihen pitää tehdä korjauksia, Meri puolustautui.

Hänen mukaansa vero kohdistuu keskiluokkaan ja on kohtuuton.

– Meidän pitää poistaa nämä kohtuuttomuudet, joiden keskellä lesket ja lapset elävät.

Huomenta Suomen juontaja Ivan Puopolo huomautti, että asiantuntijoiden mukaan veron poistaminen hyödyttäisi ihmisiä, jotka saavat isoja perintöjä.

– En oikein ymmärrä, miten asiantuntijat eivät ole tulleet perehtyneeksi, mihin luokkaan tämä kohdistuu, eli keskiluokkaan, Meri vastasi.

– Nyt minä sanon, että puolet perinnöstä jää kokonaan verottamatta, kun sinä äsken puhuit minun päälle. Onhan se järkeenkäypää, että perintövero ei ole käyhän ongelma, Harakka kommentoi.

Katso koko väittely yllä olevalta videolta!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.