Mainos

Kansanedustajan ensireaktio Kataisen lähtöön: Huhhei, mitä tästä seuraa?

Kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männistö kertoo, että Pääministeri Jyrki Kataisen siirtyminen pois puolueen puheenjohtajan tehtävistä ja pääministerin paikalta tuli suurena yllätyksenä.

- Kyllähän tämä oli koko puolueessa iso yllätys ja varmasti se ensimmäinen reaktio oli sellainen,  että huhhei mitä tästä oikein seuraa, toteaa Männistö MTV Uutislivessä.

Männistö jatkaa, että kun Kataisen päätöstä on ehtinyt nyt hieman pureskella, niin päätös vaikuttaa melko luonnolliselta kun ajattelee, että Katainen on ollut ollut puolueen puheenjohtajana jo kymmenen vuotta.

Männistön mukaan tunne ei missään tapauksessa ollut sellainen, että Katainen olisi päätöksellään pettänyt porukan. Männistö toteaa, että ikuista puheenjohtajaa ei edes ole olemassa.

Männistö kuitenkin toteaa toivoneensa, että Katainen olisi johtanut puolueensa ensi eduskuntavaaleihin.

Katainen totesi lauantaina, että hallitus jatkaa tomintaansa henkiläiden vaihtumisesta huolimatta. MTV Uutisten politiikan toimituksen esimies Timo Haapalan mukaan hallitus on kuitenkin tuuliajolla.

Männistö puolestaan sanoo, että hallitus on toimintakykyinen kuten tähänkin saakka.

-Kukaan ei voi väittää, että mitään ei ole tapahtunut. Kyllä on. Sen lisäksi, että nyt on henkilöihin liittyen tapahtunut päätöksiä, niin menneinä viikkoina on tehty kansakunnan osalta merkittäviä päätöksiä. On selvää että kun henkilöt vaihtuvat, niin on pakko istua alas ja käydä läpi millä linjalla päästään eteenpäin. 

Männistön mukaan ennenaikaisilla vaaleilla spekulointi on turhaa. Hän toteaa myös, että Katainen ei keskeisestä asemastaan huolimatta ole niin korvaamaton, että hänen lähtönsä toisiin tehtäviin jättäisi kansakunnan hunningolle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.