Mainos

Kansanedustaja: Perussuomalaiset uhkailee eroa harkitsevia jäseniään – "Kaiken taustalla hyvin masinoitu valmistelu"

Eduskuntaan Hanna Mäntylän (uv.) tilalle noussut Matti Torvinen (uv.) syyttää perussuomalaisia jäsenten uhkailusta ja pelottelusta. Torvisen mukaan puolue yrittää toiminnalla estää mahdolliset loikkaukset.

Kansanedustaja Matti Torvinen kertoo tiedotteessaan saaneensa usealta ihmiseltä kuulla, miten hänen entinen puolueensa perussuomalaiset pelottelee tai suorastaan kiristää eroa harkitsevia jäseniään pitääkseen nämä puolueessa.

Moni perussuomalaisten kunnallispoliitikko on Torvisen mukaan jäänyt puolueeseen vain, koska pelkää menettävänsä luottamuspaikkansa puoluevaihdon seurauksena.

– Yhdistyksissä ja piirikokouksissa ilmoitetaan jyrkästi, jos lähdet Sinisten mukaan, menetät kaikki poliittiset luottamuspaikat, Torvinen kuvailee.

Torvisen mukaan piirien ja yhdistysten kokouksissa on kiristetty lautakunta-, kunnanhallitus- tai maakuntahallituspaikkojen menettämisellä niitä, jotka ovat edes hieman vihjanneet puolueesta lähtemisellä.

Valmistelu alkoi talvella

Torvisen mukaan puoluetoimisto aloitti jo talvella valmistautumisen vallan vaihtumiseen puolueessa.

– Kaiken taustalla on hyvin masinoitu valmistelu. Puoluetoimisto teki talvella blankko-asiakirjan, jossa ehdokas lupasi erota kaikista luottamuspaikoista, jos lähtee puolueesta. Muuten et olisi päässyt persujen ehdokkaaksi. Tätä asiakirjaa käytetään nyt kiristyskeinona, sinulla on nimi sopimuksessa, Torvinen väittää.

Puolueloikkareita uhkaillaan Torvisen mukaan myös puolueveron perinnällä ulosoton kautta.

Torvinen kehottaa kaikkia perussuomalaisista eroa harkitsevia olemaan välittämättä uhkauksista ja lähtemään puolueesta.

– Haluan juristina sanoa, ettei noilla asiakirjoilla ole enää mitään merkitystä. Ne on irtisanottu, kun lähdette puolueesta.

Matti Torvinen nousi eduskuntaan 3. heinäkuuta Hanna Mäntylän siirryttyä erityisneuvonantajaksi Euroopan neuvoston sihteeristöön.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja