IS: Simon Elo vertaa Jussi Halla-ahoa Donald Trumpiin – uutuuskirjassa yksityiskohtia perussuomalaisten hajoamisesta

7:33
Simon Elo oli Uutisaamun vieraana vuonna 2020 – katso video!

Ensi viikolla julkaistavassa kirjassa Simon Elo – poliittiset mustelmani (Minerva), kerrotaan perussuomalaisten hajoamisesta ja siihen johtaneista tapahtumista kulissien takaa. Kirjan on kirjoittanut toimittaja Juha-Pekka Tikka yhdessä Elon kanssa.

Ilta-Sanomat kertoo, että kirjan lähteinä on käytetty ainakin Elon päiväkirjamuistiinpanoja sekä lehden laajaa juttua vuodelta 2017. Elo seurasi perussuomalaisten hajaannusta ja puheenjohtajataistoa aitiopaikalta.

Elo toimi vain yhden kauden kansanedustajana noustessaan sinne vuonna 2015 perussuomalaisten listoilta. Perussuomalaisten puheenjohtajakisan käytiin Jussi Halla-ahon ja Sampo Terhon välillä vuonna 2017, kun Timo Soini jäi syrjään.

Vain muutaman päivän päästä suurin osa perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäsenistä sekä 20 kansanedustajaa siirtyi omaksi Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmäkseen, jonka puheenjohtajaksi Elo valittiin. Myöhemmin puolueen nimeksi valittiin Sininen tulevaisuus.

Elo: Halla-aholla yhtäläisyyksiä Donald Trumpin kanssa

Kirjassa perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho esitetään antisankarina, jota Elo IS:n mukaan vertaa Yhdysvaltain edelliseen presidentti Donald Trumpiin.

– Halla-aho on taitava sanankäyttäjä, joka nosti kirjoituksillaan vuosia sitten tarpeellista keskustelua maahanmuuttopolitiikasta, mutta on sortunut läheiseen yhteistyöhön äärioikeistolaisten liikkeiden kanssa. Halla-aho ei ole johtaja, joka johtaa haluamaansa suuntaan, vaan keulakuva, joka on tarvittu sisulaisen perussuomalaisuuden kurkiauraksi, Elo toteaa.

– Haluan esittää todisteita perussuomalaisten nuorisojärjestön ja samalla puolueen radikalisoitumisesta, jotta ymmärretään, kuinka vaarallinen ilmiö nuorison radikalisoituminen on, Elo kirjoittaa.

Kirjassa paljastetaan myös muutaman kansanedustajan hoiperrelleen päätöksessään; pysyäkö perussuomalaisissa vai mennäkö mukaan uuteen ryhmään.

Juttua korjattu 30.1. klo 9.59: Jutussa väitettiin virheellisesti, että kirjan nimi olisi Simon Elo -poliittiset muistelmani. Kirjan oikea nimi on Simon Elo -poliittiset mustelmani.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja