Entinen kansanedustaja Simon Elo avautuu virheistään: "Herkästi sulkee silmiään asioilta, joita ei halua nähdä"

8:42
Näin Simon Elo muistelee uraansa perussuomalaisissa – kertoo myös, mitä katuu urallaan

Elo muistelee poliittista uraansa perussuomalaisissa uudessa kirjassaan.

Sinisen tulevaisuuden entinen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kritisoi perussuomalaisten puolueen kehityksen suuntaa.

Elon mukaan puolueen toimijoilla on "läheisiäkin yhteyksiä" suomalaisiin äärioikeistolaisiin toimijoihin.

– Minun nähdäkseni perussuomalainen puolue on näiden kahden vuoden aikana mennyt juuri siihen suuntaan, mitä me lähteneet epäilimme eli enemmänkin yhden tai kahden asian liikkeeksi, jossa keskeistä on maahanmuutto ja EU-kritiikki.

Elo avaa mietteitään entisestä puolueestaan uudessa "Simon Elo – poliittiset mustelmani" -kirjassa. 

Kirjassa entinen kansanedustaja nostaa esiin myös perusuomalaisten nykyisen puheenjohtaja Jussi Halla-ahon

– Hän on valitettavasti minun nähdäkseni sitoutunut läheiseen yhteistyöhön tällaisten henkilöiden kanssa, jotka toimivat jopa äärioikeistolaisessa toiminnassa. Nykyisestä eduskuntaryhmästä löytyy näitä sisulaisia (Suomen Sisu ry). Tämänkaltaiset henkilöt ovat nähdäkseni ongelmallisia.

Peiliin katsomisen paikka

Elo toimii nykyään kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna Espoossa. Elo kuvailee Uutisaamun haastattelussa, että on ottanut poliittisen uransa aikana "iskuja vastaan".

Kirjassaan Elo avaa myös uransa aikana tehtyjä virheitä.

– Yksi selkeä virhe on, että liian pitkään minä ja moni muu toimija ummisti silmiään myös siltä, mitä tapahtui. Radikaalimmat toimijat pääsivät vahvempiin asemiin ja lopulta sitten puolueen johtoon. Ihmisluonto on sellainen, että herkästi sulkee silmiään asioilta, joita ei halua nähdä.

Nyt jopa eduskuntaryhmässä on Elon mukaan henkilöitä, jotka ovat Suomen Sisun jäseniä.

– He toimivat siis yhdistyksessä, jonka puitteissa muun muassa tämän uuden Sinimusta liike -yhdistyksen johtohenkilöitä on. Eli ovat samassa yhdistyksessä, kuin tällaiset toimijat, joita voi luonnehtia hyvällä syyllä uusnatsipuolueeksi.

Voisiko yhteistyö perussuomalaisten kanssa toimia?

Elon mukaan muiden poliittisten puolueiden tulee olla valmiita hallitusneuvotteluihin perussuomalaisten kanssa. Elo kuitenkin painottaa, että myös perussuomalaisilta tulee vaatii kompromisseja siinä missä muiltakin puolueilta.

Antti Rinne teki aikanaan sen virheen, kun hän sanoi, että perussuomalaisten kanssa ei lähdetä hallitusneuvotteluihin. Minusta hallitusneuvotteluihin täytyisi lähteä, jos mentäisiin sen kaltaisilla kannatusluvuilla vaaleissa kuin mitä tällä hetkellä gallupeissa. 

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia Simon Elolla on politiikan saralla? Entä aikooko entinen kansanedustaja tähdätä vielä uudelleen Arkadianmäelle? Katso videolta koko haastattelu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja