Kansanedustaja Noora Fagerströmin alastonkuva leviää italialaismediassa

Italialaislehdessä kritisoidaan Noora Fagerströmin antamaa haastattelua sekä alastonkuvaa, kertoo Iltalehti.

Kansanedustaja Noora Fagerström (kok.) nähtiin viikonloppuna Helsingin Sanomien Sielu ja Ruumis -palstalla. Tunnettujen suomalaisten suhdetta omaan kehoonsa käsittelevä juttusarja esittää alastonkuvia ja haastatteluja julkkiksista kuukausittain.

Juttu on kerännyt kansainvälistä huomiota, sillä muun muassa italialaislehti Corriere della sera kirjoitti HS:n artikkelista Fagerströmiä käsittelevän jutun otsikolla: Noora Fagerström, suomalainen parlamentaarikko (Jungle Juicen perustaja) on kuvattuna alasti: "Pidän vartalostani".

Italialaislehden artikkeli kommentoi Fägerströmin esittävän itseään hyvin avoimesti niin somessa kuin muussakin mediassa. Artikkelin mukaan Fagerström esiintyy kaikkialla aina sama ilme kasvoillaan, hampaat näyttävällä hymyllä sekä samalla, kädet levällään olevalla asennolla.

Italialaislehti kommentoi myös Fagerströmin yrittävän esiintyä julkisuudessa niin sanottuna naapurintyttönä, joka "voi poseerata alasti omista institutionaalisista velvoitteistaan huolimatta".

Alkuperäisessä, positiivista kehonkuvaa korostavassa HS:n artikkelissa Fägerström kertoo välttyneensä suurimmilta osin jo erittäin yleiseksi tulleelta ulkonäkökritiikiltä.

Fägerström puhuu jutussa myös omaan liikkumiskykyynsä vaikuttavista tekijöistä, kuten skolioosista ja vaivaisenluista. Hän kertoo pitävänsä omasta vartalostaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Smoothiebaariketjun perustaja kommentoi Instagram-julkaisussaan artikkelin leviämistä. Fägerström kertoo yllättyneensä jutun saamasta kansainvälisestä huomiosta.

– Enpä arvannut haastattelua antaessa, että tämä päätyisi myös yhteen Italian suurimpaan sanomalehteen, Fagerström kirjoittaa.

Fagerströmin julkaisussa on useita kommentteja italialaisilta, jotka kertovat etsineensä Fagerströmin tilin lehdessä näkemänsä jutun jälkeen.

– Olen italialainen ja tiedän sinut tämän artikkelin kautta! Valitettavasti italialainen journalismi on hyvin paljon enemmän kiinnostunut juoruilemisesta, kuin oikeista ongelmista, joku kirjoittaa.

– Valitettavasti tuo on italialaista journalismia tänä päivänä, toinen kirjoittaa.

Fagerström kommentoi kohua myös Instagramin tarinat-osiossa.

– Instagramin viestiboksi on täysin räjähtänyt. Viestit tulleet Italiasta. Olen kuulemma italialaisessa sanomalehdessä, mökkeilemässä aikaansa viettävä yrittäjä kirjoittaa.

Fagerström lähettää julkaisussaan myös terveisiä ystävilleen Italiaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat