Mainos

Kansanedustaja hyväksyy graffitin peukaloinnin Vantaalla - "Ymmärrän junioriperheiden suuttumusta"

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Lindtman (sd.) ei moiti kaupunginjohtaja Kari Nenosen päätöstä poistaa kantaaottavasta graffitista henkilöiden kasvot ja nimet. 

Vantaan Myyrmäessä on käyty viime päivinä erikoista kissa-hiiri-leikkiä. Kaksi taiteilijaa maalasi graffitiseinään maalauksen, jossa on teksti "Hävetkää" ja urheiluhalliyhtiön sotkuihin liittyvien henkilöiden nimet ja kuvat. Kaupunki kävi ensin maalaamassa teoksen piiloon, mutta maalaajat pyyhkivät maalin pois ja korjasivat teoksensa ennalleen. Seuraavaksi kaupunki kävi poistamassa maalauksesta levyt kasvojen kohdalta. 

- Kaupunginjohtaja on yleisesti hoitanut hyvin tätä urheiluyhtiön asiaa. Hänen aloitteestaan tutkinta on ylipäätään alkanut. Olen tukenut kaupunginjohtajaa tässä enkä lähde nytkään moittimaan häntä, Lindtman sanoo. 

Lindtman painottaa kuitenkin, että yleisesti ottaen julkisessa tehtävässä toimivien henkilöiden on kestettävä kritiikkiä. Hän sanoo myös ymmärtävänsä urheilujunioreiden perheiden suuttumusta siitä, millaista toimintaa yhtiöstä on paljastunut. 

- Kyllä se oli itsellenikin todella masentavaa luettavaa. Toiminta ei ole ollut asiallista, Lindtman sanoo. 

Myyr York -nimellä tunnettu graffiti- ja taideseinä on Vantaan kaupungin julkiselle graffititaiteelle osoittama paikka. Seinä sijaitsee Myyrmanni-kauppakeskuksen vieressä kaupungin tontilla, mutta sen ylläpito on siirretty alueella toimivalle Myyrmäki-liikkeelle. Se on puolestaan syyttänyt kaupunkia vallanpitäjiä arvostelevan työn sensuroinnista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.