VS: Käärijä-muraali aiheuttaa pahennusta Vantaalla – taloyhtiö valitti hallinto-oikeuteen

Käärijä kommentoi Vantaalla julkistettua muraalia: "Olisi se isompikin voinut olla" 3:23
Katso video! Näin Käärijä kommentoi hänestä maalattua muraalia

Käärijä-muraalista on valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen.

Tikkurilan keskustassa Prisman seinää koristavan Käärijä-muraalin viereinen taloyhtiö haluaa, että Vantaa pitää huolen teoksen kunnosta ja päättää koska se poistetaan, uutisoi Vantaan Sanomat.

Naapurusto on jättänyt Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen siitä, miten Vantaa myönsi toimenpideluvan teoksen maalaamiselle. Valitukseen liittyy myös kaupunkiympäristölautakunnan lupajaoston hylkäämä taloyhtiön oikaisuvaatimus kyseiseen lupapäätökseen.

Vantaan kaupunki hyväksyi muraalin ensin pelkällä lausuntomenettelyllä ja naapuruston älähdettyä kaupunki kehotti Prisman kiinteistön omistajaa hakemaan teokselle toimenpidelupaa.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Risto Carlsonin mukaan kaupunki ei virheellisesti hoitanut naapurikuulemista.

Carlson kertoo Vantaan Sanomille, että Muraalia vastapäätä asuvia harmittaa se, ettei kaupunki kuullut heitä asiassa. Carlsson sanoo, että taloyhtiöllä ei ole mitään itse Käärijää vastaan, mutta asukkaat eivät välttämättä halua katsoa joka päivä isoa taideteosta ikkunastaan. Hän lisää, että vuokra-asuntoa hakevat ovat kyselleet näkyykö muraali asuntoon.

– Yhtään positiivista kommenttia en ole kuullut muraalista, Carlson toteaa lehdelle.

Taloyhtiö toivoo, että Vantaan kaupunki määrittelee muraalille selkeän elinkaaren ja että se poistetaan tulevaisuudessa. Asukkaat myös toivovat, että taideteosta huollettaisiin niin, ettei koteihin näy rapistunut maalaus. Carlson kertoo, että kaupunki on jo tullut asiassa vastaan.

Carlson lisää ihmettelevänsä, miksi kaupunki ei maalannut muraalia johonkin omistamistaan rakennuksista, vaan Prisman seinään. 

Käärijä-muraali Tikkurilan Prisman seinässä julkistettiin lokakuussa 2023. Käärijä teki suomalaista musiikkihistoriaa viime toukokuussa Liverpoolin Euroviisuissa sijoittumalla laulukilpailussa toiseksi suomenkielisellä kappaleellaan Cha cha cha. Euroviisut voitti Ruotsin Loreen  kappaleellaan Tattoo

MTV Uutiset oli paikalla seuraamassa muraalin julkistusta lokakuussa 2023.

MTV Käärijän muraalin julkistustilaisuudessa Vantaalla – artisti paikalla! 44:42

 

Lue myös:

    Uusimmat