Mainos

Kansanedustaja hämmästyi saamastaan Trumpin rahankeruupyynnöstä – katso kuva kirjeestä

Useat suomalaiskansanedustajat ovat saaneet sähköpostiinsa lahjoituspyyntöjä Yhdysvaltain presidentinvaalien todennäköisen republikaaniehdokkaan Donald Trumpin kampanjalta. MTV Uutiset sai käsiinsä kirjeen, jolla kampanja pyytää tukea.

– Kovasti ihmettelin, että minkä ihmeen vuoksi tällainen mulle tulee. Pohdin sitäkin, onko edes aito kirje kyseessä, vai jokin nigerialaishuijaus, nimettömänä pysyttelevä kansanedustaja kertoo MTV Uutisille.

Myös RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz vahvistaa, että kyseinen viesti on lähetetty suomalaiskansanedustajille. Hän pitää kirjettä roskapostina, eli spamina.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sitä tästä.

Tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen pitää kirjettä aitona. Hän kommentoi asiaa aiheesta kertovan Verkkouutisten jutun keskustelussa.

– UK MPs got fundraising mails from @realDonaldTrump like us" on varsin vahva todiste pyyntöjen aitoudesta. Outo juttu senkin vuoksi, että Trumpin piti olla riippumaton ja rahoittaa kampanja omilla miljoonillaan, Järvinen kommentoi Verkkouutisissa.

Kirje alkaa demokraattien todennäköisen presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin solvaamisella. Viestissä mainostetaan uutta verkkosivustoa, johon Trumpin kampanja kerää Clintonin kertomia "valheita Amerikan kansalle".

Ulkomaiset lahjoitukset kiellettyjä

Washington Post –lehti kertoi useiden ulkomaalaispoliitikkojen saaneen samaisen tukiviestin. The Hill -sanomalehden ja liberaalin nettisivuston Talking Points Memon mukaan Trumpin kampanja on lähettänyt lahjoituspyyntöjä myös suomalaisille kansanedustajille.

Ulkomaiset vaalilahjoitukset ovat Yhdysvaltain liittovaltion lain mukaan kiellettyjä.

Muun muassa brittiläiset, islantilaiset ja australialaiset poliitikot ovat vahvistaneet saaneensa Trumpin kampanjalta useita kampanjaposteja ja lahjoituspyyntöjä. Ulkomaisten poliitikkojen julkaisemien kuvakaappausten mukaan sähköpostien lähettäjäksi olisi merkattu Trumpin vanhin poika Donald Trump Jr.

Trumpin kampanja ei ole kommentoinut mediatietoja eikä ulkomaisten poliitikkojen Twitterissä julkaisemia väitteitä.

On myös mahdollista, että sähköpostiviestien lähettäjä on Trumpia vastustava joku muu taho. Trumpin kompuroiva kampanjan rahoitus puhututtaa paljon Yhdysvalloissa, sillä Trump on jäänyt kiinni useasta raha-asioihinsa liittyvästä valheesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.