Trump aprillasi tukijoitaan ja väitti keskeyttävänsä kampanjoinnin – pyysikin rahaa

Huhtikuun 1. päivän uutisia 1:28
Aprillipäivänä myös Suomessa liikkui erikoisia uutisia.

Yhdysvaltain entisen presidentin, republikaanien todennäköisen presidentinvaaliehdokkaan Donald Trumpin aprillipila saattoi tuntua julmalta riippumatta siitä, kummalla puolella Yhdysvaltain politiikkaa on.

Tänään aprillipäivänä Trump lähetti tukijoilleen sähköposti- ja tekstiviestejä, joissa luki, että hän keskeyttää presidentinvaalikampanjansa.

Viestissä mukana ollut linkki kuitenkin vei sivustolle, jossa hän pyysi tukijoitaan lahjoittamaan rahaa kampanjaansa.

– Luulitko todella, että keskeyttäisin kampanjani? Hyvää aprillipäivää! hän kirjoitti tavoilleen uskollisena isoin kirjaimin.

Trump pyrkii marraskuun vaaleissa päihittämään nykyisen presidentin, demokraattien Joe Bidenin, joka on erittäin todennäköisesti puolueensa ehdokas myös tällä kertaa. Ehdokkuudet varmistuvat puoluekokouksissa kesällä.

Yhdysvalloissa poliittiset ehdokkaat vetoavat pieniin lahjoittajiin usein tekstiviesteillä, sähköposteilla ja puheluilla, joita saattaa tulla päivittäin toistakymmentä. Jotkut onnistuvat keräämään näin miljoonia dollareita, mikä on tärkeää maassa, jossa presidentinvaalikampanjan kustannukset voivat kohota miljardeihin.

Koska rahapyyntöjä tulee valtavasti, ehdokkaiden on pyrittävä keksimään luovia keinoja erottua massasta. Trump on toistuvasti ottanut esiin oikeudelliset murheensa ja väittänyt vailla todisteita, että Bidenin hallinto pyrkii vangitsemaan hänet.

Bidenin kampanja on toistaiseksi voitolla ehdokkaiden varainhankintakisassa. Bidenin tiimi onkin kutsunut usein vastustajistaan erilaisia haukkumanimiä käyttävää Trumpia "pennittömäksi Doniksi".

Lue myös:

    Uusimmat