Mainos

WP:n haastattelema lakimies: Trumpin poika voi saada syytteen salaliitosta

1:40

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin poika Donald Trump Jr saattoi syyllistyä salaliittoon ulkomaisen vihollisen kanssa, kun hän sopi tapaamisen venäläisjuristin kanssa sen jälkeen, kun hänelle oli sanottu tapaamisen olevan osa Venäjän hallinnon pyrkimystä tukea Trumpin vaalikampanjaa. Näin arvioi Washington Postin haastattelema lakimies Jeffrey Jacobovitz.

Jacobovitz sanoo, ettei vaalikampanjoidessa ole sallittua saada apua vihamielisen vieraan vallan edustajalta.

– Tässä saattaa ylittyä raja niin, että kyseessä on salaliitto vaalivilpin tekemiseksi tai salaliitto tiedon hankkimiseksi vihamielisen vieraan vallan edustajalta.

Jacobovitzin mielestä Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän salaliitosta olisi vaikea löytää raskauttavampaa todistetta kuin Trump Jr:n tänään julkaisema sähköpostikeskustelu.

Trump Jr julkaisi tänään Twitterissä sähköpostikeskustelun, jossa hänelle tarjottiin tapaamista "Venäjän valtion asianajajan" kanssa, jolla luvattiin olevan demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia vahingoittavia tietoja. Sähköpostissa sanottiin yksiselitteisesti, että tietojen tarjoaminen oli osa Venäjän ja sen hallinnon tukea Donald Trumpin vaalikampanjalle. Trump Jr tarttui tarjoukseen hyvin innokkaasti.

Presidentin poika julkaisi keskustelun kuultuaan, että New York Times oli saanut sen käsiinsä ja aikoi julkaista sen. Trump ja hänen alaisensa ovat lukuisia kertoja kiistäneet, että olisivat saaneet vaalikampanjaan apua venäläisiltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.