Kansanedustaja ehdottaa: Turvapaikanhakijoiden polkupyörät huutokauppaan, rahat Ukrainaan

Turvapaikanhakija kertoo Venäjän sotilaiden tuoneen hänet rajalle polkupyörän kanssa 2:38
Turvapaikanhakija kertoo Venäjän sotilaiden saattaneen hänet Suomen rajalle polkupyörän kanssa.

Kymmenet turvapaikanhakijat ovat saapuneet viime päivinä itärajan yli polkupyörillä. Keskustan kansanedustaja Tuomas Kettusella on ehdotus siitä, mitä pyörille voisi tehdä.

Kaakkois-Suomen raja-asemille on hylätty viime päivinä kymmeniä polkupyöriä, joilla turvapaikanhakijat ovat saapuneet Suomeen.

Ainakin osa pyöristä on ollut ilmeisen tuliteriä merkkipyöriä.

Oppositiopuolue keskustan kansanedustaja Tuomas Kettusella on idea siitä, mitä Suomen raja-asemille jätetyille pyörille voisi tehdä.

Turvapaikanhakijoiden pyörät on laitettava näyttävään huutokauppaan. Polkupyöristä saadut varat on ohjattava lyhentämättömänä Ukrainan tukemiseen, Kettunen kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Pyöräylityksiä kiellosta huolimatta

Esimerkiksi irakilaisia, somalialaisia ja jemeniläisiä turvapaikanhakijoita on tullut polkupyörällä Venäjältä Suomen raja-asemille siitäkin huolimatta, että Suomi kielsi viime viikolla rajanylitykset polkupyörillä.

MTV Uutiset haastatteli tänään turkkilaista turvapaikanhakijaa, joka kertoi venäläissotilaiden antaneen polkupyörän ja käskeneen ylittää raja Suomeen.

Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemille on saapunut tänään alkuiltapäivään mennessä 63. Eilen saapujia oli 55 ja toissapäivänä 39.

Lue myös:

    Uusimmat