Mainos

Kansanedustaja asettaisi ikärajat tv-ja radiouutisille: K18-materiaalia vasta kello 23

Vasemmistoliiton kansanedustaja Eila Tiainen haluaisi asettaa ikärajat myös television ja radion uutis- ja ajankohtaisohjelmille sekä mainoksille.

– Mikäli kolmevuotias kuulee radiosta, että jossakin äiti on tappanut lapsensa, on kysymys traumaattinen ja liian vaikea käsitellä pienelle lapselle, Tiainen sanoo tiedotteessaan.

Vuoden 2011 kuvaohjelmalain mukaan uutis- ja ajankohtaisohjelmia sekä mainoksia ei tarvitse luokitella sisältönsä perusteella lasten suojelemiseksi. Tähän Tiainen haluaisi muutoksen. Hän vetoaa psykologiseen tutkimustietoon, jonka mukaan "todellinen väkivalta ja sen kuvaukset aiheuttavat psyykkisiä ongelmia vahvemmin ja pitkäkestoisemmin, kun kyseessä on todellisuus fiktion sijasta ja kun stressin aiheuttaja on todellinen ihminen."

Tiainen yksinkertaistaisi edellä mainittua lakia niin, että kello 17 jälkeen lähetettävän väkivallan ikäraja olisi 12 vuotta ja kello 21 jälkeen 16 vuotta. K-18-materiaalia voisi uutislähetyksissä Tiaisen mukaan lähettää vasta klo 23 jälkeen.

Tiainen on kysynyt asiasta kirjallisesti hallitukselta tänään. Hän on myös huolissaan siitä, että pienten lasten vanhemmat jäävät nykyään usein uutispimentoon, jos vanhemmat suojelevat lapsiaan väkivaltaisilta mainos-, uutis- ja ajankohtaislähetyksiltä.

– Pienten lasten läsnä ollessa päällä olevien medialaitteiden valvonta aamuisin, keskellä päivää ja illalla, ennen lasten nukkumaanmenoaikaa, on lähes mahdotonta, Tiainen jatkaa.

Tiainen on työskennellyt aiemmin muun muassa Yleisradion toimittajana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.