Kansanedustaja Anna Kontulan Gazan-protestille kritiikkiä – "Naiivi egon kohotus"

16:27
Katso koko Pöllöraadin keskustelu videolta!

Kansanedustaja Anna Kontulan (vas.) yritys osallistua aktivistiryhmän mielenilmaukseen Gazan rajalla ihmetytti Pöllöraatia aamun Uutisaamussa.

Katso koko Pöllöraadin keskustelu videolta!

Israelin poliisi otti Kontulan kiinni maanantaina, kun hän oli matkalla Gazan rajalle mielenilmaukseen.

Poliisi epäili Kontulaa laittomasta maasta poistumisesta, eli yrityksestä pyrkiä Gazaan ilman Israelin lupaa.

Kontula itse kertoi, että hänen tarkoituksenaan oli kiinnittää huomiota Gazan tilanteeseen. Kontula vastustaa Gazaan rakenteilla olevaa muuria ja Suomen asekauppoja Israelin kanssa.

Uutisaamun Pöllöraatiin osallistuneen MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäen mukaan kansanedustajakin voi jossain määrin harjoittaa kansalaisaktivismia ja osallistua mielenosoituksiin, mutta tässä tilanteessa Kontulan ääni on jäänyt varjoon.

– Hänestä on tullut Lähi-idän politiikan erilaisten etujärjestöjen käsikassara ja julkisuuspelin osanen. Siellä on eri osapuolet ottaneet kantaa ja Kontula on jäänyt hieman katveeseen.

Muun muassa juutalaisten maailmankongressi kritisoi Kontulaa antisemitismistä.

– Tämä, että hän kairaa reikää Gazan rajalla, ei ole ruokkinut keskustelua Suomen asekaupasta tai Gazan saarrosta. Se kääntyi itseään vastaan. Pidän sitä naiivina egon kohotuksena, kommentoi Iltalehden politiikan toimituksen esimies Juha Ristamäki.

Katso video: Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kommentoi Anna Kontulan pidätystä Israelissa: "Asia tullaan selvittämään"

7:48

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja