LK: Elina Valtonen joutui opiskelijoiden sanallisen hyökkäyksen kohteeksi Lapin yliopistolla – apuun tarvittiin turvamies

Ulkoministeri Elina Valtosen vierailu Lapin yliopistolla sai odottamattoman käänteen, kun muutama opiskelija hyökkäsi voimakkain sanoin ministeriä vastaan kesken paneelikeskustelun.

Yleisöstä nostettiin esille Gazan sota. Valtosta sättineiden opiskelijoiden mukaan Gazassa on meneillään kansanmurha, jota Suomi tukee tekemällä muun muassa asekauppaa Israelin kanssa.

Aiheesta uutisoivan Lapin Kansan mukaan Valtonen vastasi kritiikkiin toteamalla, että Suomi tekee jatkuvasti töitä EU:n kautta, jotta Gazaan saataisiin tulitauko.

Lapin Kansan mukaan yksi mieshenkilö kävi aiheesta niin kuumana, että ministerin turvamiestä pyydettiin rauhoittamaan tilannetta. Valtonen kommentoi tilaisuuden jälkeen lehdelle, että vastaavaa ei ole aiemmissa tilaisuuksissa tapahtunut. Hän ei kuitenkaan kertonut olleensa varsinaisesti yllättynyt keskustelun kuumenemisesta, sillä Gazan tilanne herättää paljon tunteita.  
 

 

Lue myös:

    Uusimmat