Mainos

Harvey-myrskyn jäljiltä kerrottu löytyneen ainakin viisi ihmistä kuolleena, rankkasateet jatkuvat Texasissa

3:34

Yhdysvalloissa yli 3000 kansalliskaartin jäsentä on lähetetty auttamaan Houstonia ja sen lähialueita viikonloppuna iskeneen Harvey-myrskyn jälkiseurauksissa, kertoo Washington Post.

Houstonin poliisi lisäksi pyytää Twitterissä avuksi ihmisiä, joilla on vene käytettävissään.

Historiallisen rajun myrskyn jälkeen kuolleita on raportoitu löytyneen ainakin viisi, kertoo New York Times. Tiedot kuolleiden määrästä ovat kuitenkin vaihdelleet, ja Texasin kuvernööri Greg Abbott on sanonut medialle, ettei voi vahvistaa kuolleiden määrää. Lehden mukaan loukkaantuneita on yli kymmenen.

Houstonin kaupunki taistelee valtavia tulvia vastaan. Sunnuntaina osassa Houstonia vettä satoi jopa yli 55 senttimetriä, kertoo muun muassa Guardian. Yhdysvaltain kansallisen ilmatieteen laitoksen mukaan kyse on niin ankarista sääoloista, ettei sellaisia ole ennen koettu

Rankkasateet seurasivat hurrikaanista trooppiseksi myrkyksi laantunutta Harveya. Lähipäivinä Texasin tilanteeseen ei ole kuitenkaan välttämättä tulossa helpotusta. Kansallisen ilmatieteen laitoksen mukaan Texasissa joillakin alueilla voi sataa vettä jopa 50 tuumaa eli noin 127 senttiä. Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan myrsky voi hieman voimistua seuraavan vuorokauden aikana.

1:52

Ihmisiä kehotetaan kiipeämään katoille

BBC:n mukaan Houstonin alueelta on tulvien takia viety turvaan jo noin 2000 ihmistä. Lisäksi noin 82000 kotia on ilman sähköä. Abbottin mukaan satoja teitä ja moottoriteitä on tulvien takia suljettu. Texasilainen Houston on Yhdysvaltain neljänneksi suurin kaupunki, jossa on yli kaksi miljoonaa asukasta.

Houstonissa kadut ovat muuttuneet nopeasti liikkuviksi joiksi. Ylikuormitetut pelastuslaitokset ovat kehottaneet ihmisiä siirtymään korkeammille paikoille tai kiipeämään talojen katoille, jotta heidät voisi nähdä pelastuskoptereista. Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä lisäksi esimerkiksi heiluttamaan lakanoita tai pyyhkeitä, jotta heidät huomattaisiin.

Tällä hetkellä Houstonin alueella pyörii viisi helikopteria ja lisää helikoptereita on pyydetty New Orleansista.

Tällä hetkellä Houstonissa ihmisiä pelastetaan 22 ilma-aluksen, 35 veneen ja 93 kuormurin voimin. Guardianin mukaan ympäristötuhoihin erikoistunut ekonomisti Kevin Simmons on arvioinut, että Houstonin alueella on vaarassa asumisomaisuutta noin 325 miljardin dollarin arvosta.

Tuhoisat tulvat ovat seurausta rankkasateista, jota alkoivat Harvey-hurrikaanin jälkeen. 

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.