Kansallinen liiga alkoi! PK-35 Vantaa palasi rytinällä pääsarjatasolle

Jalkapallon naisten kotimainen pääsarja, Kansallinen liiga, potkaistiin käyntiin lauantaina.

Kauden avausottelussa kohtasivat 2010-luvulla peräti seitsemän Suomen mestaruutta voittanut PK-35 Vantaa ja Jyväskylän Pallokerho (JyPK).

PK-35 Vantaa pelasi viime kauden poikkeuksellisesti Ykkösessä menetettyään liigalisenssinsä, mutta seura palasi tänään komeasti pääsarjaan voittamalla JyPK:n 3–0.

Kotijoukkue karkasi 1–0-johtoon juuri 24. peliminuutin täyttyessä, kun Roosa Bröijer laukoi pallon verkkoon pilkun kohdalta.

Johto tuplaantui vielä ennen taukoa, kun Sanna Saarinen antoi kulmapotkun ja maalinedusruuhkassa selkä maaliin päin seissyt Netta Koso laukoi pelivälineen taidokkaasti sisään.

Sama kaksikko sinetöi myös loppulukemat 68. minuutilla. Saarinen antoi rangaistusalueen rajalta lyhyen vapaapotkun, jonka Koso laukoi varmasti takakulmaan.

Muissa jo päättyneissä otteluissa KuPS kuritti TPS:ää kotikentällään 6–0 ja HJK tasasi pisteet toisen sarjanousijan PK-35 Helsingin kanssa 1–1. Gentjana Rochi ja Aino Kröger tekivät KuPSille kaksi maalia.