Kansainvälinen jääkiekkoliitto sai uuden puheenjohtajan – Rene Faselin 27 vuoden ajanjakso päätökseen

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) uusi puheenjohtaja on ranskalainen Luc Tardif. Tardif valittiin sveitsiläisen Rene Faselin seuraajaksi Pietarissa lauantaina.

Uuden puheenjohtajan valinnassa tarvittiin täydet neljä äänestyskierrosta. Lopulta Tardifin valinta oli kuitenkin selvä. Ranskalainen sai lopullisessa äänestyksessä 67 ääntä, toiseksi sijoittunut Saksan Franz Reindl sai 39 ääntä. 

Muut ehdokkaat uudeksi puheenjohtajaksi olivat tshekkiläinen Petr Briza, tanskalainen Henrik Bach Nielsen ja valkovenäläinen Sergei Gontsharov.

Kanadassa vuonna 1953 syntynyt Tardif pelasi 1970- ja 1980-luvuilla ensin Kanadan juniori- ja yliopistosarjoissa. Eurooppaan siirryttyään hän pelasi ensin Belgiassa ja sitten Ranskassa. Hän lopetti pelaajauransa vuonna 1990.

Tardif valittiin vuonna 2000 Ranskan jääurheiluliiton jääkiekko-osaston puheenjohtajaksi. Vuonna 2006 hänestä tuli uuden Ranskan jääkiekkoliiton puheenjohtaja. Hänet on valittu tehtävään uudelleen vuosina 2010, 2014 ja 2018. IIHF:n hallitukseen Tardif valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 ja uudelleen vuonna 2016.

Rene Fasel ehti johtaa ennen Tardifia IIHF:ää vuodesta 1994 lähtien. 

Kalervo Kummolan seuraajaksi IIHF:n varapuheenjohtajaksi äänestettiin Tshekin Petr Briza. 


Juttua muokattu 25.9. kello 14.33. Lisätty tieto Brizan valinnasta varapuheenjohtajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja