Mainos

Kansa raivostui kurjistuslistasta – tässä terveiset hallitukselle

MTV Uutiset kysyi Facebook-sivuillaan, millaisia terveisiä kansa lähettää hallitukselle kurjistuslistan jälkeen. Sadat vastasivat – raivoissaan.

Hallitus julkaisi eilen listan toimista, joilla se aikoo korvata kaatuneen yhteiskuntasopimuksen.

Listalla ovat muun muassa ylityökorvausten puolittaminen ja sunnuntaikorvausten pienentäminen 100 prosentista 75 prosenttiin. Lisäksi ensimmäinen sairauspäivä siirtyy työntekijän vastuulle, seuraavat 80-prosenttisesti työnantajalle.  Myös vuosilomat lyhenevät julkisella sektorilla.

Aikeet kirvoittivat monet suorastaan sadattelemaan ja solvaamaan hallitusta kommenteissaan. Moni kyselee hallituksen aivojen perään.

Muutamat siteeraavat laulaja Irwin Goodmania ja muutama myös jakaa vastauksena hänen kappaleensa Haistakaa paska koko valtiovalta.

Moni nostaa esille huolen duunarin tulevaisuudesta ja pienipalkkaisten aseman kurjistumisesta entisestään. Etenkin sairaanhoitajat nostetaan esiin listasta kärsivänä ammattiryhmänä.

– Hoitoalalla jo muutenkin pieni palkka ja nyt tulee tämä. Ei työnteko Suomessa enää elätä, kommentoi Mika.

– Sairaanhoitajat lakkoon. Valmiiksi huono palkka pienenee entisestään, sanoo Tiina.

"Miten isopalkkaiset osallistuvat?"

Muutama väläyttää myös yleislakon mahdollisuutta.

– Uppoavan laivan viimeinen oljenkorsi, joka vie ojasta allikkoon. Hallitus sorkkii niin pahasti nyt, että ei mene kauaa, kun on sellanen ykleislakko, että koko suomi seisoo, Sinikka huomauttaa.

– Tässä on nyt kyllä suuri vaara et tulee olemaan lakkoja aika monella alalla! Mari muistuttaa.

Monissa kommenteissa epäillään kansanedustajien omaa panosta talkoissa.

– Ja lakot ne sen kuin vain lähenee. Mites nuo kansanedustajien lomat olisikohan niissä mitään varaa leikata, sanoo Pekka.

– Olisipa kiva tietää, miten hallitus, kansanedustajat ja ns. isopalkkaiset osallistuvat tähän yhteiseen säästökampanjaan? Koko ajan kuritetaan lisää pienituloisia, joilla ei ole ylimääräisiä vararahastoja tai omaisuutta, Hannele peräänkuuluttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.