Mainos

Kansa pillastui pizzakampanjasta – ei määrärahoja tällaiseen!

Poliisin kuuden euron pizzoja koskeva päivitys on poikinut jo Facebook-tapahtuman, joka on otsikoitu nasevaesti: ”Ei kuittia, kiitos.”

Kampanjan saatesanoiksi on kirjoitettu, ettei se ota kantaa siihen, mihin poliisin tulisi määrärahansa käyttää, mutta ”ei ainakaan alle kuuden euron pitsojen tutkimiseen!”

Ryhmässä on julkaistu monia meemejä aiheeseen liittyen ja suhtauduttu poliisin päivitykseen huumorilla, mutta myös vakavia kannanottoja on.

Tapahtumaan osallistuviksi ilmoittautuneet ovat ihmetelleet erityisesti sitä, miten pizzapaikat jaksavat kiinnostaa poliisia, mutta suuryritysten veronkiertoon ei vaikuteta puuttuvan.

– Ihmehomma että alle kuuden euron pizzoja myydään niin paljon, että talous kaatuu, mutta suuryritysten maksamat nollaverot ei tunnu missään, ihmetellään tapahtuman sivuilla.

Ryhmää on myös vastustettu. Osa kommentoijista ihmettelee, onko sen tarkoituksena tukea harmaata taloutta.

– Toivottavasti tämän tarkoitus ei ole tukea harmaata taloutta. Oli se sitten pikaruoka tai tietotekniikkaa, niin harmaa talous on aina pois verotuloista ja se näkyy sitten veronkorotuksena ja mahd. tukien alenemisena, toteaa yksi kommentoijista.

Keskustelu kuuden euron pizzojen ympärillä sai alkunsa, kun poliisi julkaisi osana harmaan talouden torjuntakampanjaa Facebook-päivityksen, jossa varoitti, että jatkuvasti huomattavan edullisesti tuotteita myyvä ravintola toimii luultavasti laittomasti.

– Esimerkiksi pizzaa ei voi koko ajan myydä alle kuuden euron. Hinnasta ei jää mitään yritystoiminnasta aiheutuvien kulujen kuten verojen, lainakorkojen ja lyhennysten maksamiseen, päivityksessä kerrottiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.