Mainos

Pizzagate levisi maailmalle: BBC kertoo Suomen poliisin hämmentävästä kampanjasta

Suomen poliisin Facebook-päivityksestä virinnyt kohu on pantu merkille myös maailmalla. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo pizzakohusta blogissaan.

Poliisi varoitti päivityksessään toissapäivänä, että jatkuvasti huomattavan edullisesti tuotteita myyvä ravintola toimii luultavasti laittomasti.

Päivitys oli osa Harmaan talouden torjuntakampanjaa. Sen mukaan esimerkiksi pizzaa ei voi koko ajan myydä alle kuuden euron. Päivitykessä huomautettiin, että hinnasta ei jää mitään yritystoiminnasta aiheutuvien kulujen kuten verojen, lainakorkojen ja lyhennysten maksamiseen.

BBC kertoo blogissaan poliisin kannustaneen kansaa ilmoittamaan alle kuuden euron pizzapaikoista harmaan talouden kitkemiseksi, mihin suomalaiset reagoivat hämmentyneinä ja epäuskoisina sosiaalisessa mediassa.

BBC nostaa esiin kommentteja, joissa ihmetellään, eikö poliisin pitäisi keskittyä isompiin ongelmiin. Juttu myös nostaa esiin monen epäilevän, ettei kampanjalla ole vaikutusta, koska moni syyttää ongelmasta Suomen korkeaa verotusta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.