Kännykkä sisään ja lahjakortti ulos – näin toimii puhelinpalautusautomaatti

4:06
Puhelimenpalautusautomaatti rohkaisee kierrättämään vanhoja puhelimia – näin se toimii.

Tänään startanneen SuomiAreenan teemat ovat luonto, digitaalisuus ja yhteisöllisyys. Yksi pääyhteistyökumppaneista on Telia, joka on tuonut Porin Kauppatorille puhelinpalautusautomaatin.

Katso videolta, miten puhelinpalautusautomaatti toimii. Videolla näytetään myös, millaisiin palasiin kierrätykseen laitetut puhelimet puretaan. 

Suomessa myydään kaksi miljoonaa puhelinta vuodessa, kertoo Telian paikallisjohtaja Petri Haapanen. Niistä vain viidesosa kierrätetään.

– Meillä on miljoonia puhelimia kotona ihmisten pöytälaatikoissa ja varaPuhelimina ja niitä kenties säästetään, koska niissä on kuvia.

– Tutkimusten mukaan noin 70 prosenttia väestöstä tietää, että kierrätystäkin voisi miettiä, mutta suurin osa ei niin tee. Siksi meillä on täällä tämä kierrätyskontti. Puhelimen palautuksesta saa viiden euron lahjakortin Telia-kauppaan, Haapanen sanoo.

98 prosenttia voidaan kierrättää

Puhelinpalautusautomaattiin laitetut puhelimet menevät kaikki erotteluun, jossa ne puretaan osiksi.

– Puhelimet sisältävät todella paljon erilaisia materiaaleja, metallia, muoveja ja 98 prosenttia niistä voidaan kierrättää. Hyötykäyttö säästää luontoa, Telian Haapanen sanoo.

Kierrätykseen palautettuja puhelimia kunnostetaan myös uudelleen käyttöön.

– Myös älypuhelimia pystytään laittamaan uudelleen myyntiin ja niitä saa sitten halvalla.

Telian puhelinkierrätyskontti on Porin Kauppatorilla torstaihin saakka. Kierrätystavoite on kova.

– Otetaan pieni kisa. Olemme Porissa ja tuossa lähellä on Rauma. Tämä kontti oli aiemmin Raumalla ja siellä saimme 700 puhelinta. Nyt otetaan sellainen tavoite, että täältä Porista saadaan 1000 puhelinta neljässä päivässä, Haapanen haastaa. 

Lue myös:

    Yhteistyössä:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja