Kannattaako nukkuessa käyttää alushousuja?

Onko alushousujen käytöllä yöllä vaikutusta terveydelle?

Jotkut ihmiset pitävät nukkuessaan päällään pyjamaa, toiset taas nukkuvat alasti. Jos päättää nukkua vaatteet päällä, on myös päätettävä käyttääkö alushousuja vai ei.

Live Science -sivusto kysyi lääketieteen ammattilaisilta, onko alushousujen käytöllä nukkuessa terveydellistä hyötyä vai haittaa.

Asiantuntijoiden mukaan yleisesti naisten ei tarvitse nukkua täysin alasti. Suurin osa naisista voi nukkua alushousuissa kohtaamatta minkäänlaisia terveysongelmia.

Kuitenkin naiset, jotka kärsivät kroonisista ulkosynnyttimien tai emätintulehduksista, saattavat hyötyä siitä, ettei alushousuja yöllä pidetä päällä.

Hiiva ja bakteerit kukoistavat pimeässä, kosteassa ja lämmössä. Kun naisten genitaalialue on peitettynä koko päivän ajan, voi se aiheuttaa ärsytystä ja kerätä kosteutta, mikä osaltaan edesauttaa infektion syntymistä.

Miehillä ei asiantuntijoiden mukaan ole terveydellistä hyötyä tai haittaa siitä, nukkuvatko he alasti vaiko eivät. Miehillä ei ole myöskään vaikutusta sillä, minkä tyyppisiä alushousuja he käyttävät.

Tutkimuksen mukaan alushousuilla ei ole vaikutusta myöskään siemennesteeseen tai mahdollisuuksiin saada lapsia.

Lähde: Live Science

Kun uni ei tule

Jatkuva univaje aiheuttaa tiedetysti monenlaisia terveysongelmia. Mitä tehdä, jos uni ei tule? Studio55.fi-ohjelman vieraana psykologi Soili Kajaste joulukuussa 2013.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja