Kannattaako lemmikki vakuuttaa eläinlääkärikulujen varalta?

8:59

Huomenta Suomessa mietittiin viime keskiviikkona, kannattaako lemmikin eläinlääkärikuluihin varautua vakuutuksella.

Lähetyksessä Severi-koiransa kanssa vieraillut Kennelliiton osastopäällikkö Kirsi Salmijärvi kertoi vakuuttavansa kaikki koiransa. Koirat ovat tosin olleet niin terveitä, ettei vakuutusta ole juuri päässyt hyödyntämään.

– Maksan vaikka sitten niin sanotusti turhaa vakuutusmaksua mielelläni, koska sehän tarkoittaa, että koirani on ollut terve eikä sitä ole tarvinnut käyttää eläinlääkärissä. Mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että usein ne sairaudet ja tapaturmat sattuvat juuri silloin, kun on kukkaronnyörit tiukimmillaan eikä välttämättä ole rahaa, Salmijärvi sanoi lähetyksessä.

– Jos mietitään vaikka kohtutulehdusta narttukoiralla, niin ei siinä odoteta päivätolkulla: leikkaukseen mennään piipaa-autolla kovaa, ja kulut ovat ihan takuulla toista tonnia, enemmänkin. Ja ainahan ne vakavammat jutut sattuvat sitten viikonloppuisin ja päivystysaikaan, jolloin kulut ovat isompia, Salmijärvi pohtii.

Varsinkin pentukoirilla ensikäynnit eläinlääkärissä ovat yleensä sellaisia, ettei vakuutus korvaa niistä mitään. Tällaisia ovat esimerkiksi rokotusten ottaminen ja hampaiden vaihtumiseen liittyvät ongelmat. Jos koira pysyy jatkossakin terveenä, vakuutus voi alkaa tuntua silkalta rahastukselta ja sen lopettaminen houkuttaa.

– Mutta jos sitten sattuu jotain todella dramaattista, joka maksaa sen 500–1 000 euroa, niin kyllä silloin vakuutus varmaan korvaa. Jos on esimerkiksi käynyt onnettomuus, koiratappelu, haavatulehdus, luunmurtuma, varvas poikki tai kynsi katkennut, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Jukka Marttila toteaa.

Paljonko eläinlääkäriin yleensä menee rahaa? Kuinka paljon maksaa esimerkiksi narttukoiran sterilaatio, korvatulehduksen tai ihottuman hoitaminen tai röntgentutkimukset? Katso koko video ylhäältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja