Kannattaako Boris Johnsonin uhkapeli? Risto E. J. Penttilä: "Tässä pelataan kovilla paukuilla – koko Britannian tulevaisuus veitsenterällä"

Kova brexit toteutumassa – kannattaako Johnsonin uhkapeli? 6:42
Kannattaako Boris Johnsonin uhkapeli? Katso videolta koko Huomenta Suomen keskustelu aiheesta.

Iso-Britannian pääministeri pelaa vaarallista peliä siirtäessään parlamentin työn aloittamista brexitin alla. Boris Johnson voi kuitenkin kerätä uhkapelillään myös isot voitot. 

Britanniassa kuningatar Elisabet on hyväksynyt pääministeri Boris Johnsonin pyynnön parlamentin työn jäädyttämisestä. Parlamentti lopettaa työnsä syyskuun toisella viikolla ja aloittaa uuden istuntokauden vasta 14. lokakuuta.

Minkälainen peliliike Johnsonin ratkaisu oli asiantuntijan mielestä? 

– Mitään vääräähän tässä ei perustuslain mukaan ole tehty. Tämä oli äärimmäisen uhkarohkea liike ja jos se onnistuu, Johnsonista tulee rauhan ajan Winston Churchill. Jos tämä taas epäonnistuu, on koko Britannian tulevaisuus veitsenterällä, toteaa Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä aamun Huomenta Suomessa. 

– Tässä pelataan kovilla paukuilla. Epäonnistumisen kohdalla Skotlanti saattaa lähteä itsenäistymään ja Irlanti yhdistymään. 

Penttilän mukaan Britanniaa odottaa joka tapauksessa vaalit. 

– Kysymys on vain, että milloin ne tulevat. Jos Boris Johnson voittaa taistelun, pääsee hän uudistamaan koulutusjärjestelmän, verotuksen, infrastruktuurin ja kaiken muun. Hän on väittänyt alusta asti, että Britannian pitää erota EU:sta, jotta nämä uudistukset voidaan tehdä. 

Katso koko Huomenta Suomen keskustelu yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat