Mainos

Kanerva venäläisten torppauspäätöksestä: Sanktiot olisi pitänyt kiertää

Etyj-yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva pitää tärkeimpänä rauhanpoliittisena tavoitteena Minskin toista tulitaukosopimusta.

Huomenta Suomessa vieraillut Kanerva myöntääkin, että pakotesanktiot olisi pitänyt kiertää, jotta sodan osapuolet olisi saatu saman neuvottelupöydän ääreen. 

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) vastasi Huomenta Suomessa kysymykseen "olisiko sanktiot pitänyt kiertää" myöntävästi. 

– Näin sen olisi pitänyt olla. Minun on mahdotonta ajatella, että haettaisiin Ukrainan kriisiin ratkaisuja ilman, että Venäjä istuisi samassa pöydässä.

Ety avainasemassa Ukrainassa

Kanerva pitää Ety-järjestöä ainoana elimenä, joka voi ratkaista Ukrainan kriisin. EU ei kriisiä voi ratkaista, vielä vähemmän Nato. Kanerva kummasteleekin sitä, miksi siltaa Venäjän ja Ukrainan välille rakentava järjestö joutuu ottamaan laskuun Venäjälle asetetut pakotteet.

– Kun Etyj on tässä rauhantekijänä, niin kyllä rauhantekijät ovat saaneet toteuttaa menemisensä ja tulemisensa sodan olosuhteista riippumatta.

Kanervan mielestä tärkein tavoite rauhanrakentamisessa on nyt Minskin toisen tulitaukosopimuksen voimaan saattaminen. Hän ei peittele harmistustaan siitä, että Venäjä ei ole paikalla kokouksessa, jota on valmisteltu kokonainen vuosi.

– Iso osa sitä ponnistelua valui nyt hiekkaan, kun Venäjä ei ole paikalla, Kanerva sanoo. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.