Mainos

Kanadan terroriepäilty 24-vuotias Isisin kannattaja

Kanadan terrori-iskun suunnittelusta epäilty oli 24-vuotias Aaron Driver, joka ihannoi äärijärjestö Isisiä. Miehen taustoista kertoo CBC News Canada.

Kanadalaismedioiden mukaan terrori-iskun suunnittelusta epäilty Aaron Driver, 24, olisi kuollut poliisin toimesta, mutta poliisi ei tiedotteessaan vahvistanut asiaa vedoten tutkinnan keskeneräisyyteen.

– Epäilty tunnistettiin ja poliisi ryhtyi toimeen julkisen tilan turvallisuuden takaamiseksi, Kanadan poliisi RCMP totesi tiedotteessaan.

Driverin perheelle poliisi sen sijaan vahvisti ampuneensa tämän, kun hän oli yrittänyt räjäyttää jonkinlaisen pommin. Välikohtaus sattui Ontarion kaupungin luoteisosassa.

Driver oli jo aikaisemmin onnistunut räjäyttämään vastaavan laitteen. Räjähdyksessä loukkaantui hän itse ja toinen henkilö, jonka henkilöllisyydestä ei ole vielä varmistettu.

Isisin kannattaja lähestymiskiellon alla

Vanhempi konstaapeli kertoi Canadian Press -lehden mukaan keskiviikkona, että epäilty olisi suunnitellut räjäyttävänsä itsemurhapommin julkisella paikalla. Poliisi oli saanut asiasta vihjeen luotettavalta taholta.

CBC Newsin mukaan Driver oli tunnetusti Isis-äärijärjestön kannattaja. Hänet pidätettiin jo kesäkuussa 2015, sillä hänen epäiltiin olevan yhteydessä terroristiryhmiin. Driver suostui tuolloin määräaikaiseen seurantajaksoon, jolloin hän ei saisi syyllistyä rikoksiin tai olla yhteydessä tiettyihin ryhmiin.

Ensimmäisen kerran Driver oli paljastanut ajatuksiaan twiittaamalla salanimellä tukevansa Isisiä lokakuussa 2014.

Driverin entisen asianajajan mukaan miehen suorista yhteyksistä Isisiin ei ollut näyttöä, mutta hän uskoi Driverin olleen poliisin säännöllisen valvonnan alla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.