Hän on Texasissa kirkkoon hyökännyt asemies – Keith Kinnusella pitkä rikoshistoria

Texasin kirkkoiskun asemies on tunnistettu, uutisoi CNN. Median mukaan tekijä on Keith Thomas Kinnunen ja hänellä oli entuudestaan pitkä rikoshistoria. Kinnusen on myös kerrottu asuneen kadulla.

Kaksi seurakuntalaista kuoli, kun asemies hyökkäsi kirkkoon sunnuntaina Texasissa. Kirkossa olleet ampuivat hyökkääjän kuoliaaksi. West Freeway Chruch of Christ -nimisessä kirkossa oli sisällä noin 250 ihmistä, kun mies avasi tulen.

Kinnusen sisko Amy Kinnunen kertoi CNN:lle veljensä olleen uskonnollinen. Siskon mukaan isku oli tuskin poliittinen. Hän ei myöskään usko kyseessä olleen kosto.

–  Hän pystyi antamaan mihin tahansa ongelmaan vastaukseksi tekstin Raamatusta. Hän oli hyvin lähellä Herraa. Uskon, että hän valitsi siksi kirkon, Kinnunen sanoi kanavalle.

Texasin osavaltion oikeusministeri Ken Paxtonin mukaan hyökkääjän kuolema tekee motiivin selvittämisestä vaikeampaa.

Keith Thomas Kinnunen on saanut muun muassa syytteen aseen laittomasta hallussapidosta vuonna 2016, kertoo CNN. FBI:n edustajan mukaan ampuja ei ollut minkäänlaisella tarkkailulistalla.

Tekijästä uutisoi Suomessa aiemmin Iltalehti.

Uhreja olisi voinut olla enemmän

New York Timesin mukaan tuleen vastanneet kuuluivat kirkon turvallisuustiimiin. Kirkossa toimivan papin mukaan kirkossa on ollut ainakin 10 vuoden ajan turvallisuustiimi, johon kuuluvilla kirkon jäsenillä on aseenkantolupa ja jotka harjoittelevat ampumista säännöllisesti.

–  Palvontapaikkojen pitäisi olla pyhiä. Olen kiitollinen kirkon jäsenille, jotka toimivat nopeasti ja saivat estettyä suuremman uhrimäärän, Texasin kuvernööri Greg Abbott sanoi iskun jälkeen.

Yhdysvalloissa on tapahtunut viime vuosina useita hyökkäyksiä uskonnollisiin rakennuksiin. Vuonna 2017 asemies tappoi 26 ihmistä jumalanpalveluksessa baptistikirkossa Sutherland Springissä Texasissa. Lokakuussa 2018 juutalaisvastainen ampuja surmasi 11 ihmistä synagogassa Pittsburghissa.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja