Kanadalainen urheilutähti on saanut OnlyFansista jotain poikkeuksellista – heittää Wilma Murrolle tiukan haasteen

Wilma Murto vastasi Alysha Newmanin heittämään haasteeseen. Katso Murron kommentit videolta.

Turun ystävänpäivän seiväshyppykisaan Wilma Murron kovimmaksi haastajaksi saapunut Alysha Newman on noussut Suomessa otsikoihin OnlyFans -tilinsä myötä.

Kanadalaishyppääjä kertoo, että rahallisen korvauksen lisäksi hän saa OnlyFansiltä paljon muutakin. Se on muodostanut hänen ympärilleen eräänlaisen yhteisön.

– Lempijuttuni OnlyFansissa on ollut yhteisö, joka on tukenani. Eri ihmiset haluavat nähdä minun menestyvän ja tukea minua. He tukevat minua rahallisesti ja lähettävät tsemppiviestejä palvelussa, Newman kertoo.

Newman tuntee, että OnlyFansin kautta häntä todella fanitetaan.

– Tunnen olevani lähempänä ihmisiä Onlyfansissa kuin esimerkiksi Instagramissa, koska Instagramissa kaikki voivat nähdä sisällön.

– Se on tuonut minulle paljon itsevarmuutta ja tukea, mitä ei yksilölajissa muuten saa. OnlyFansin takia minua ei nähdä pelkästään urheilijana, vaan eräänlaisena supersankarina, ja haluan hypätä heidän takiaan aina vain korkeammalle, Newman kertoo.

Kanadan ennätys rikki

Newman ei kuitenkaan ole pelkkä vähäpukeisia kuvia julkaiseva somejulkkis, vaan hänen meriittinsä ovat seiväshypyssä kovaa luokkaa. 29-vuotias kanadalainen on voittanut maansa mestaruuden kuudesti ja hän on Kanadan ennätyksen haltija tuloksella 482. Suurin saavutus on tähän mennessä Kansanyhteisön kisojen kultamitali vuodelta 2018. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

MM-kisoissa tai olympialaisissa menestystä ei ole vielä tullut, mutta siihen Newman haluaa muutoksen. Glasgow’n halli-MM-kisoissa maaliskuun alussa tavoitteet on asetettu korkealle.

– Tavoite on ehdottomasti rikkoa Kanadan ennätys ja olla sen myötä palkintokorokkeella. Tuleeko ennätyksellä neljäs, kolmas tai toinen sija vai jopa voitto, jää nähtäväksi, Newman sanoo hymyillen.

Turussa Newmanin odotettiin kisaavan tiukasti voitosta Wilma Murron kanssa, mutta kanadalaisen hyppyvire oli kateissa ja hän jäi tulokseen 450.

– Ei ollut paras päiväni. Ei todellakaan sellainen, mitä halusin näyttää suomalaisille. Olen ollut kiertueella kaksi viikkoa ja tuntui, että hermostoni ei ollut vireessä.

– Kehoni oli ongelma. Olen kisannut neljän päivän välein ja yrittänyt suorittaa absoluuttisella huipputasolla. Pitää olla realisti siinä, kuinka paljon itseä uskaltaa viedä äärirajoille. Ilmeisesti reilu kaksi viikkoa oli minulle hieman liian pitkä aika, Newman analysoi.

Tällä kaudella Newman on ollut Turun kisaa lukuun ottamatta kovassa vireessä. Hän oli ennen ystävänpäivää parantanut joka ikisessä hallikisassa kauden parastaan ja hilannut sen tulokseen 475.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tälle kaudelle harjoittelussa on satsattu erityisesti nopeuteen, jotta Kanadan ennätys saadaan muokattua uuteen uskoon.

– Harjoittelussa olen yrittänyt saada itseni mahdollisimman nopeaan kuntoon, että voisin ottaa mahdollisimman korkealta (seipäästä) kiinni ja hypätä myös  mahdollisimman korkealta. Olen harjoitellut oikeastaan hyvin paljon pikajuoksijan lailla.

Haaste heitetty

Turussa Wilma Murto taivutti kisan voittoon tuloksella 474. Suomalainen yritti kolmesti uudesta SE-korkeudesta 486, mutta askelmerkki ei aivan osunut kohdalleen. Varsinkin viimeinen yritys nousi korkealle riman päälle, mutta ei jatkunut aivan tarpeeksi eteenpäin, että rima olisi ylittynyt.

– Olen todella ylpeä hänen hyppäämisestään. Odotan innolla hänen loppuvuoden hyppyjään. Odotan myös keskinäisiä kilpailujamme ja yritän voittaa hänet niin monta kertaa kuin mahdollista, Newman sanoo hyvästä suomalaisystävästään.

Kaksikko kohtaa seuraavan kerran Glasgow’ssa MM-areenalla. Newman aikoo haastaa Murron paremmalla menestyksellä kuin Turussa ja voittaa suomalaisen.

– Se on suunnitelma, eli kukistaa aina vastustajat, vaikka toivonkin, että he hyppäävät korkealle. Tänään oli mahtava katsoa Wilman yrityksiä 486:sta, koska minä haluan hypätä 487, Newman sanoo.

Wilma Murrolla oli vastaus valmiina Newmanin haasteeseen. Sen voit katsoa pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat