Kammovalmentaja haastettiin oikeuteen reilun 17 miljoonan euron summasta – "Rinnat ja takamus olivat liian suuret"

Yleisurheilun entinen superlupaus Mary Cain on haastanut kammovalmentaja Alberto Salazarin ja vaatejätti Niken oikeuteen reilun 17 miljoonana euron summasta. Cain kertoi aiemmin, että joutui Salazarin alaisuudessa karmean kohtelun kohteeksi.

Cain tuli Salazarin alaisuuteen 16-vuotiaana superlupauksena. Neljää vuotta myöhemmin hän kärsi syömishäiriöstä, vakavasta masennuksesta, paniikkikohtauksista ja hän oli itsetuhoinen. Cain kutsui kokemustaan neljä vuotta kestäneeksi painajaiseksi.

Kanteen mukaan Salazar on kontrollifriikki ja hän oli pakkomielteinen Cainin painon suhteen eikä koskaan epäröinyt pilkata Cainia julkisesti.

– Salazar sanoi, että hän oli liian lihava ja rinnat sekä takamus olivat liian suuria, haasteessa sanotaan The Oregonianin mukaan.

Nykyään 25-vuotias Cain voitti vuonna 2014 nuorten maailmanmestaruuden 3000 metrillä. Hänen asianajajansa Kristen West McCall uskoo, että Salazarin työllistäjällä, Nikellä on oma vastuunsa. 

– Yhtiöt ovat vastuussa siitä, kuinka heidän työntekijänsä käyttäytyvät ja se on Niken työ varmistaa, että Salazar ei laiminlyönyt tai herjannut urheilijoita henkisesti, Cainin asianajaja West McCall sanoi.

Nike Oregon Project -juoksuprojektia pyörittänyt Salazar sai Dohan vuoden 2019 MM-kisojen jälkeen neljän vuoden toimitsijakiellon Yhdysvaltain antidopingjärjestö USADA:lta. Nike on myös lakkauttanut Salazarin juoksuprojektin. Hän on toistuvasti todennut, että on syytön kaikkiin syytteisiin. Hän on kuitenkin myöntänyt, että on saattanut sanoa asioita, jotka ovat voineet olla loukkaavia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja