Mo Farahilta erikoisia dopingkommentteja – mestari puolusti itseään kömpelöllä tavalla ja nosti esiin Lewis Hamiltonin

Mo Farah päätti ratajuoksu-uransa voittoon 1:45
Mo Farah päätti ratajuoksu-uransa voittoon vuonna 2017.

Kestävyysjuoksun nelinkertainen olympiavoittaja Mo Farah on puolustellut toimiaan kömpelöinkin sanoin sen jälkeen, kun hänen ex-valmentajansa Alberto Salazar neljän vuoden toimintakiellon dopingrikkomusten takia.

Yhdysvaltain antidopingtoimisto Usada antoi Salazarille ja endokrinologi Jeffrey Brownille dopingtuomiot tutkittuaan pitkään kaksikon työtä Nike Oregon Project -ohjelmassa (NOP). Usadan mukaan Salazar on mahdollistanut ja johtanut kiellettyä dopingtoimintaa valmentaessaan NOP:ssä. 

Farah kuului NOP:hen vuoteen 2017 saakka, ja Salazar auttoi häntä nousemaan urheilijasuuruudeksi, minkä myötä epäilyksen varjo on kohdistunut myös mestarijuoksijaan. Farah sanoi, ettei hän ole koskaan antanut positiivista dopingnäytettä ja latasi, että häntä kohtaan on menossa "agenda".

– Ei ole mitään enempää, mitä voisin tehdä, Farah sanoi BBC:n mukaan

Britti lisäsi, että hän oli yksi maailman testatuimmista urheilijoista.

– Olen iloinen, että minua testattiin kaiken aikaa, missä tahansa ja näytteeni pidettiin tallessa ja jäädytettiin.

Farah puhui kömpelöltä kalskahtavalla tavalla niin, ettei hän olisi varma tunnetusta dopingaineesta testosteronista.

– Minulle ei koskaan annettu mitään. En käyttänyt testosteronia vai mikä ikinä se onkaan. En koskaan nähnyt väärinkäytöksiä. Syyte koskee Salazaria, ei Mo Farahia.

Farah nosti puolustuspuheessaan pöydälle myös muita urheilijasuuruuksia ja antoi ymmärtää, että median toimia motivoi rasismi.

– On selkeä agenda. Tiedän, missä menette sen kanssa. Olen nähnyt sen (jalkapalloilija) Raheem Sterlingin ja (F1-kuski) Lewis Hamiltonin kohdalla, Farah heitti.

Lue myös:

    Uusimmat