KalPa päätti HIFK:n taian

Maalikooste: HIFK - KalPa 3:56
Maalikooste: HIFK - KalPa

HIFK koki jääkiekkoliigassa kaukalossaan kovia ja uutta, kun KalPa löi sen 5–3. HIFK oli ainoana joukkueena liigassa voittanut kauden kaikki ilman yleisöä pelatut ottelunsa niin kotona kuin vieraissa. Kuukauden mittainen menestysmatka kesti neljä ottelua.

– Yleensä on kolme osapuolta, koti- ja vierasjoukkue sekä yleisö. Ei se (yleisön puuttuminen) näkynyt pelaamisessa hirveästi, IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kuvasi.

– Tulos on pettymys. Peli oli kolmijakoinen. Jäi vähän vajaaksi, Pikkarainen jatkoi lauantaista.

Savolaissikermän sankariksi ylsi Aapeli Räsänen. Räsänen nappasi aloituksesta Alex Broadhurstia vastaan kiekon, haki maalia vanhanaikaisella, ja jatkoi oman reboundinsa jäässä olleen Niilo Halosen taakse 4–3-maaliksi.

Ilman sairastunutta tähtihyökkääjäänsä Anton Lundellia pelannut HIFK otti ohjat, kun sen 19-vuotias hyökkääjä Elis Hede ohjasi maalivahti Eero Kilpeläisen edestä 1–0. Isäntiä etevämmin erikoistilannepelaamisen aloittanut KalPa nousi avauserän lopussa tasoihin. Toisen polven jääkiekkoilija hyökkääjä Alexander Ruuttu laukoi ylivoiman vanhennettua vain viisi sekuntia kuittauksen.

HIFK käväisi kapteeninsa Jere Sallisen viimeistelyllä toisessa erässä johdossa, mutta pian Halonen yllätettiin kahdesti. Helsinkiläiset nousivat 3–3:een ylivoimalla, kun Ruuttua oli rangaistu 2+10 minuutin jäähyllä Joonas Lyytisen kolhaisusta.

–  Moni pelaaja paransi. Sitä kautta saatiin leveyttä, KalPan valmentaja Tommi Miettinen kuvasi ratkaisuksi lehdistötilaisuudessa.