HIFK oli vaikeuksissa sarjajumboa vastaan, mutta pääsi silti kuuden joukkoon – "Otimme kananmunat pois kainaloista ja aloimme taklata"

HIFK väisti säälipleijarit edeten jääkiekkoliigan puolivälieriin, kun se löi runkosarjan päätöskierroksella Ässät 4–1. Porilainen sarjajumbo sinnitteli pitkään, mutta isäntien Erik Thorell ratkaisi paljon viimeistelemällä kaksi maalia kolmannessa erässä.

– Ensimmäisen erän olimme sukkasillaan. Sitten otettiin kananmunat pois kainaloista ja alettiin taklaamaan, tosin jäähyjäkin tuli, HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen summasi.

Nitro-ottelun ensimmäisen erän erikoisuus ja jännitysmomentti oli Ässien peräti kolme kaksiminuuttista vääristä vaihdoista. HIFK:n tylsän tehotonta ylivoimapeliä enemmän kiitosta ja huomiota 7  515 katsojalta sai ansaitusti livebändi.

Toisen jakson kärkeen isäntien Juha Jääskä pystyi viimein yllättämään lähietäisyydeltä uransa kahdeksannen liigapelinsä pelanneen Kasperi Kotkaniemen. Mutta tasoituskin oli näköpiirissä, sillä HIFK sortui ottamaan jaksolla neljä jäähyä. Ässien Peter Tiivola laukoi ylivoimalla kauden 12. osumansa.

– Alivoimamme oli loistava, tapettiin kaikki jäähyt. Tämä on 30:s kausi valmentajana, ja minulla on kolme joukkuetta yli kaiken, Ässien mestaruusjoukkue, JyPin B:n Suomen mestaruusjoukkue ja tämä, Ässien vastuuvalmentaja Pasi Kaukoranta suitsutti.