Mainos

Kallion lukion käynyt poliitikko Katju Aro ahdisteluepäilyistä MTV:lle: Väistämättä on joukko tapauksia, joista emme vielä tiedä

10:36

Me too -kampanja on nostanut seksuaalisen ahdistelun julkiseen keskusteluun. Esiin on noussut myös epäiltyjä ahdistelutapauksia, esimerkiksi Kallion lukiossa. MTV:n Uutisextrassa vieraillut Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro arvioi, että paljon on piilossa pinnan alla.

– Olen itse käynyt Kallion lukion ja monet näistä esiin nousseista nimistä ovat itselleni tuttuja. Se ehkä kertoo siitä, että jos sattumoisin minä satun tuntemaan juuri näitä henkilöitä, joista on ollut puhetta, niin väistämättä on olemassa iso joukko tapauksia, joista me emme vielä tiedä, sanoo Aro MTV:n Uutisextrassa.

Helsingin kaupunginvaltuustoon valittu Aro sanoo kuulleensa aikanaan Kallion lukiossa asiasta, mutta ei ollut itse kyseisen opettajan kurssilla.

Aro toivoo, että keskustelu laajenisi Suomessa koskemaan esimerkiksi ahdistelua työelämässä ja sitä, miksi nuoret joutuvat usein ahdistelun kohteeksi.

– Jos se jää tällaiseksi keskusteluksi, jossa nostetaan yksittäisiä tapauksia esiin, niin asia on helppo pyyhkiä sen jälkeen pöydältä. Mutta asiahan ei ratkea sillä, että me löydetään muutama ahdistelija ja saadaan heidät ehkä vastaamaan teoistaan. Kyllä tässä pitää puuttua siihen, että miksi tämä ilmiö on niin yleinen, sanoo Aro.

Aro arvioi, että aikuisen on helppo suostutella nuori ylittämään omia rajojaan. Nuoren on myös vaikea puolustaa omia rajojaan, jos on edes oppinut, missä ne kulkevat.

Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro on vieraana tänään MTV:n Uutisextra -ohjelmassa, joka on nähtävillä Katsomo.fi-sivustolla ja MTV3-kanavalla tänään kello 19.10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.