Kalle Rovanperän tunnelma parani – muutosten jälkeen kulki ja kovaa

Kalle Rovanperä sai testi-ek:lta elintärkeän varmistuksen: ”Täällä on vaikea päästä fiilikseen” 2:03
Kuuntele tästä Kalle Rovanperän kommentit Kroatiasta.

Kalle Rovanperän Toyotaan saatiin Kroatian MM-rallin testierikoiskokeen aikana säädöt kohdilleen, ja suomalainen paahtoi sitten torstain nopeimman ajan.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä teki parhaan aikansa testierikoiskokeen viimeisellä vedollaan, kuten valtaosa muistakin Rally1-kuljettajista. Hän oli kolmannella ajokerralla 0,8 sekuntia nopeampi kuin tallikaverinsa Sébastien Ogier ja M-Sport Fordin Ott Tänak.

– Ihan hyvä fiilis. Ekassa vedossa auto oli liukkaampi mitä haluamme. Huollossa tehtiin vähän muutoksia ja yritettiin saada pitoa. Se parani kahdelle vikalle. Sitten oli parempi fiilis, Rovanperä kommentoi C Morelle.

– Täällä asvaltti on niin liukasta joka paikassa, että renkaaseen ei saa pitoa kauhean helposti.

Rovanperä oli aiemmin kertonut, että Toyotalla "oli tosi kuivat testit" ja pitoa oli tuolloin "ehkä vähän liikaa".

Luoton löytäminen Kroatiassa on suomalaisen mukaan vaikeaa.

– Ylipäätään (on vaikeaa) päästä fiilikseen shakella, kun pito vaihtelee paljon. Tämä on erilainen asvalttiralli mitä muut. Tosi vähän on pitoa, vaikka ollaan asvaltilla. Paljon mutaa ja leikkauksia. Näyttäisi, että huomenna pätkät tulevat olemaan tosi likaisia, niin pitää saada hyvä fiilis.

Rovanperä iskee perjantaina reitille kolmantena kuljettajana, kun vuosi sitten hän ajoi Kroatiassa ensimmäisellä lähtöpaikalla. Mitä ajatuksia Rovanperällä on tästä? Haastattelu on katsottavissa ja kuunneltavissa ylälaidan videolta.


Kroatian MM-ralli vauhtiin Craig Breenin traagisen kuolemantapauksen varjossa – nämä ovat ennakkoasetelmat 13:22
Kroatian MM-ralli ajetaan poikkeusolosuhteissa – lähtökohdat kilpailuun ainutlaatuiset: "Ei tämä mukavaa ole missään tapauksessa."

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat