Kalle Rovanperän kommentti lupaa hyvää Toyotalle

Kalle Rovanperä asetti tavoitteensa Viron MM-ralliin - näin hän kaasutteli Toyotallaan testeissä Keski-Suomessa 2:11
Kalle Rovanperä kertoo tavoitteensa Viron MM-ralliin – näin hän kaasutteli Toyotallaan testeissä Keski-Suomessa.

Kalle Rovanperä on viilannut Toyota Yaris WRC -auton säätöjä kohdalleen ennen ensi viikolla ajettavaa Viron MM-rallia.

Viilattavaa ei tosin ollut liiemmin. Yaris sopi hyvin Rovanperän hanskaan, kun hän ajoi viimeistelevän testin Toyotan testialueella Keski-Suomessa.

Tämä lupaa hyvää Rovanperälle ja Toyotalle.

– Auto tuntuu hyvältä. Ajoimme Virossa alustavat testit kisaa varten, ja nyt oli vielä yksi testipäivä täällä. On kyllä hyväntuntuinen auto. Ei tarvitse tehdä mitään isoja muutoksia, ja se on aina hyvä juttu, Rovanperä myhäili MTV Urheilulle.

Baltialaiset soratiet sopivat hyvin Toyotan nuorelle suomalaistähdelle. Rovanperä otti ralliuransa ensimmäiset askeleet Latvian rallisarjassa, ja myös virolaiset soratiet ovat hänelle tuttuja.

Viron nopeavauhtinen ralli ajettiin ensimmäisen kerran MM-osakilpailuna viime syyskuussa. Rovanperä pääsi loistavaan vauhtiin Tarton ympäristössä, mutta rengasrikko ja minuutin aikasakko pudottivat hänet terävimmästä kärjestä. Tuloksena oli lopulta viides sija.

Rovanperällä on vahva luotto, että Toyotan kalustolla pystyy taistelemaan voitosta ensi viikolla.

– Auton pitäisi olla kunnossa. Kisassa nähdään, mikä on muiden vauhti, ja miten autot toimivat niissä olosuhteissa. Viime vuonna Virossa teitä oli korjattu ja teitä oli tehty uudesta sorasta, ja sellaisissa paikoissa pito on erilainen. Täytyy katsoa, miten tiet on tänä vuonna tehty, Rovanperä puntaroi.

Vastoinkäymisiä

Rovanperä ajaa nyt toista vuottaan MM-sarjan pääluokassa. Hän sai tähän kauteen upean alun ja jopa johti MM-sarjaa helmikuisen Rovaniemen MM-rallin päätteeksi.

Sen jälkeen vastoinkäymiset ovat seuranneet toisiaan. Rovanperä on kärsinyt keskeytyksen jo neljässä perättäisessä MM-rallissa. Samalla hän on valahtanut MM-pistetaulukossa kuudennelle sijalle.

– Meillä on ollut epäonnea, vähän teknisiä murheita ja omia virheitä. Kahdessa edellisessä kisassa meillä on kuitenkin ollut hyvä isku päällä niin pitkään kuin homma on toiminut. Toivottavasti se jatkuu samalla tavalla Virossa.

– En usko, että fiiliksessä on mitään hakemista. Yritetään lähteä ajamaan samalla tavalla omaa ajoa. Se on ollut aina hyvää ja nopeaa tällaisissa kisoissa, Rovanperä painotti.

Rovanperä saavutti talvella Rovaniemellä MM-uransa parhaan sijoituksen, kun hän ajoi toiseksi lumirallissa. Viro kuuluu niihin kisoihin, joissa suomalaisella voisi olla mahdollisuus kamppailla ensimmäisestä MM-osakilpailuvoitostaan.

Voitto ei kuitenkaan ole Rovanperän ykköstavoite ensi viikolla.

– Näiden neljän vaikean kisan jälkeen hyvä tulos on tärkein asia. Totta kai yritämme olla heti kovassa iskussa. Kisa on nopea, eikä siellä voi antaa yhtään ylimääräistä saumaa alussa, koska eroja on vaikeaa ajaa kiinni. Yritetään ajaa ehjä kisa ja hyvä tulos. Ja totta kai yritetään olla kärkikahinoissa, Rovanperä suunnitteli.

Jatkoa Toyotalla?

Toyota ei ole vielä julkistanut kuljettajiaan ensi kaudelle. Rovanperän jatkoa tiimissä pidetään kuitenkin varmana.

Onko asia näin, Kalle Rovanperä?

– En mä nyt siihen mitään hirveästi kommentoi. Sanotaan, että ainakin tässä vaiheessa kaikki on vielä ihan hyvin, kuului myhäilevän kuljettajan vastaus.

Missä vaiheessa saadaan uutisia jatkoosi liittyen?

– Sitä en osaa sanoa.

Viron MM-ralli ajetaan 15.-18. heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat